Je to až neuvěřitelná bilance. Jihočeši prohráli s Jihlavou v letošní sezoně už sedmý vzájemný zápas a na první výhru stále čekají. V neděli k ní měli na Horáckém zimním stadionu ze všech letošních duelů nejdál. Za nabuzeným domácím celkem zaostávali v bruslení, důrazu a především touze po vítězství.

Základ ke své výhře položila Dukla hned v první třetině, kterou vyhrála 2:0. První gól byl laciný od modré čáry, když brankář Kváča přes skrumáž těl Půžovu střelu vůbec neviděl.

Druhý naopak neměl platit. Po Fronkově chybě dotlačil kotouč po přečíslení dva na jednoho Hubáček za Kváčova záda rukou, a navíc předtím atakoval českobudějovického gólmana v brankovišti. To prokázal i záznam celé situace. Je skutečně záhada, jak mohl videorozhodčí takovou branku uznat…

Jiří Fronk
Nic není ztraceno, ale teď už musíme Jihlavu porazit, burcuje útočník Jiří Fronk

„První třetina jednoznačně rozhodla. My jsme v úvodní části hry nehráli zdaleka tak agresivně jako domácí. Od toho se utkání odvíjelo," zlobil se trenér poražených Antonín Stavjaňa. „Z naší strany byla naopak první třetina velice dobrá," souhlasil i jihlavský lodivod Petr Vlk.

Zhruba v polovině zápasu stáhla hostující střídačka hru jen na tři formace. Motor soupeře dokázal zatlačit. Vak nastřelil tyč, Fronk spálil tutovku, ale skóre se neměnilo. „Za stavu 2:0 pro Duklu jsme se opticky snažili hrát, ale domácí pozorně bránili a takové góly, jaké dali oni, jsme my dát nedokázali," jen Stavjaňa bezmocně pokrčil rameny.

Aktivitu hostí ocenil i domácí trenér Vlk. „Ve druhé třetině jsme měli v určitých fázích problémy v obranném pásmu. Soupeř byl velice aktivní. Kolikrát jsme měli i trošku štěstí a musím pochválit Míru Svobodu, který výborně zachytal, protože pár šancí soupeře už volalo po brance," uznal.

Petr Kváča
Černá série bohužel pokračuje, Motor neporazil Jihlavu ani na sedmý pokus

V závěrečném dějství už Motor nenašel síly na zvrat v utkání. Zaznamenal pouze nic neřešící čestný úspěch Vlčkem. Naopak Dukla přidala další tři branky. „Z naší strany byla pořád snaha odehrát zodpovědně každé střídání, což se projevilo i na výsledku," pochvaloval si naprosto spokojený Vlk.