Hlavně první třetina rozhodla o tom, že Motor osmifinálovou sérii s Chomutovem (0:3) doma nezdramatizuje. „Spoléhali jsme na Petra Kváču, že nastoupí, ale tomu se se zraněným kotníkem do brány asi nechtělo, a Spáča neměl svůj den," snažil se forvard zlehčit situaci kolem brankářů. Dva zápasy v Chmutově, kde Českobudějovičtí vždy prohráli rozdílem jediného gólu, jasně ukázaly, že výborný výkon brankáře může udržet Motor ve hře o postup. "Sezona byla dlouhá dobrá, i když jsme mohli dojít dál," míní Šulek.

Doma však za stavu 0:3 trenéři gólmana vystřídali, za Spáčila šel mezi tyče Hauser. Petr Kváča se přišel na spoluhráče jen podívat o berlích.

Extraligu českobudějovičtí junioři neodstartovali nejlépe, a tak o účast v play off museli bojovat skoro až do konce. Dvanácté místo po základní části tým zdobilo. „O play off jsme se poprali a vyšlo to," kvitoval Ondřej Šulek. Šéftrenér sportovního centra mládeže Roman Heindl spočítal, že juniorka postoupila do vyřazovacích bojů po sedmi letech.

„Ale mohli jsme být daleko výš, některé zápasy jsme prováhali. Hlavně s Hradcem Králové," mrzí útočníka bodové ztráty z dobře rozehraných, ale ztracených utkání proti Mountfieldu. V sérii s Chomutovem Motor coby hůře postavený celek nebyl favoritem, chtěl však soupeře překvapit. První duel na ledě Pirátů prohrál brankou v prodloužení. „Škoda, mohli jsme tam vyhrát, dvakrát to bylo vyrovnané. Nevyužili jsme některé šance a dobře zachytal Petr Kváča," chválil Šulek.

Zvrátit průběh osmifinále se na domácím ledě marně pokoušely i posily z áčka. Prokeš, Točík a uzdravený Guman vyztužili útok Motoru. Šulek snížil na 1:4 a jeho tým znatelně ožil. „Pepa Žáček nahodil puk před bránu a já jej z předbrankového prostoru dloubl gólmanovi Chomutova pod vyrážečku," líčil.

Jihočeši museli sportovně uznat, že mezi elitní osmičku postupuje lepší tým. "Soupeř je úřadující šampion, dva roky po sobě vyhrál titul," připomněl Ondřej Šulek, jenž za juniorku nastupoval prvním rokem a přál si prý nastřílet více gólů. „Ale šlo to, jako od prvoročáka se naštěstí ode mne tolik nečekalo. Příští rok bych to chtěl dotáhnout dál," říká. Vzápětí se však poopraví: „S kluky bychom to chtěli dotáhnout dál!"