Rychlonohého forvarda náhlý odchod překvapil. „Nečekal jsem to," přiznává. „Nějaké dva až tři týdny jsem marodil a potom jsem se vrátil. Týden jsem nenastoupil do zápasu jezdil jsem jenom jako náhradník. Vedení klubu za mnou přišlo, jestli bych se nechtěl rozehrát v Mladé Boleslavi. Tak jsem souhlasil," vrací se ke svému tak trochu nuceném odchodu.

Ve městě automobilů strávil něco málo přes měsíc a vedl ho důvěrně známý trenér František Výborný. „Boleslav se chce vrátit do extraligy. Má silný tým a je tam extraligové zázemí. Mužstvo vede tabulku a hodně se vyhrává. Po téhle stránce si nemohu na nic stěžovat," zdůrazní.

Kvalita zápasů je ale pochopitelně nižší než v extralize. „To určitě. Ale zase třeba utkání s Ústím nebo Olomoucí mají svou kvalitu," doplní. „Rozhodčí toho v první lize tolik nepískají. V tom je velký rozdíl proti extralize," všiml si Červený.

Přestože kouč Výborný o jihočeského patriota hodně stál, nijak moc prostoru na ledě mu nedal. „Hrál jsem od začátku ve čtvrté lajně. Když jsem tam přicházel, tak mi bylo řečeno, že budu hrát přesilovky i oslabení. Ale bylo to všechno jinak a hrál jsem od začátku až do konce jenom čtvrtou lajnu," posteskne si. „Ideální to nebylo," připustí.

Červený odehrál v první lize za Ml. Boleslav jedenáct zápasů, ve kterých nedal žádný gól a zaznamenal čtyři asistence.

Z prvoligového hostování se vrátil na konci prosince, kdy znovu do extraligy naskočil  zápasem v Třinci.  „Zavolal mi manažer Petr Sailer, že jsou tady někteří kluci zranění a navíc Láďa Kohn nesmí proti Třinci hrát," říká na vysvětlenou ke svému návratu.

Co bude dál Rudolf Červený netuší, ale nejraději by zůstal v Českých Budějovicích. „Doufám, že zůstanu. Už jsem se v Boleslavi rozehrál a doufám, že se tam vracet nebudu. Zatím se mnou ale nikdo nemluvil," pokrčí rameny.