Českobudějovičtí trenéři po čtvrtfinále tajili, kdo dostane v další sérii přednost. Vzájemná bilance s Krumlovem hovořila pro Vojtu, který v sezoně nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům dvakrát a dařilo se mu: na Slavoji vychytal vítězství v samostatných nájezdech, doma udržel čisté konto (výhra 10:0, později bylo utkání zkontumováno).

V play off nakonec trenéři udělali změnu. Vsadili na zkušenost a v obou zápasech poslali do branky třicátníka Jágra. „Máme dva výborné gólmany. Pro Jardu rozhodlo to, že má přece jen více zkušeností, má odchytané i těžké zápasy ve vyšších soutěžích," vysvětloval Roman Fousek brankářskou volbu a doplnil, že se ukazuje jako dobrá. „Zatím se to jeví jako výborný krok, protože v obou utkáních nás výrazně, podotýkám výrazně podržel," chválí Fousek gólmana, jenž přišel do týmu jako náhrada za Kučeru.

V Krumlově při porážce 1:3 prý žádný gól napadal na Jágrův vrub, brankář měl čisté svědomí. A doma? Patřil k hlavním postavám zápasu. "Kdybychom v první třetině prohrávali 0:7, tak jsme se nemohli divit. Díky Džegrovi jsme to přežili, v důležitých momentech nás podržel," chválil Jágra kouč Roman Fousek.