V dresu servismanů se poprvé představí v útoku nová posila Zdeněk Šperger a po operaci kolena se vrátí na led Roman Šulčík.

Příchod exligového veterána vedení dotáhlo do zdárného konce. „Domluvili jsme se s Jindřichovým Hradcem a jsme velice rádi, že tady Zdeněk je, protože je to hokejista, který má něco za sebou. Čekáme od něj, že bude dávat góly," říká trenér David servisu Rudolf Suchánek starší.

Zdeněk Šperger nastoupí v útočné řadě s Janem Trummerem a Milanem Šestákem. Trenéři přitom kvalitativně nerozlišují, zda jde o první nebo třetí formaci. „Dnes máme čtyři a půl kvalitní lajny a dáme příležitost všem. Může se stát, že se někdo zraní, zápas se hraje jen jednou týdně, takže musí všichni hrát," vysvětluje strategii Rudolf Suchánek starší.

Zdeněk Šperger se stal nejstarším členem týmu, ale žádné výsady a výhody u trenérů nemá. „Je jedno, kolik mu je. Nemá nadbytečná kila, na tréninku ukazuje, že si umí udržet kondici. Navíc je to skromný hráč, takže do kabiny perfektně zapadl," chválí Suchánek novou tvář v týmu.

Elitní forvard Roman Šulčík se po operaci kolena nechal slyšet, že nastoupí, až se bude cítit stoprocentně fit. A ten okamžik zřejmě nadešel… „Čtrnáct dnů s námi trénuje naplno," má kouč druhou dobrou zprávu pro příznivce David servisu.

Z útočných klenotů tak zůstává na marodce už jen David Nedorost a z beků je aktuálně mimo hru Tomáš Tupý.

(Celý článek najdete v sobotním vydání ČB deníku).