Jihočeši splnili přesně to, co od nich natěšení fanoušci očekávali. Soupeře od úvodních minut zatlačili a bylo jen otázkou času, kdy přijdou také góly. „Vstoupili jsme do utkání velkým tlakem, i když jsme z něj bohužel neskórovali. Musím hráče pochválit, že zápas dohráli až do konce ve stejném nasazení, ve kterém ho začali," ocenil výkon mužstva trenér Antonín Stavjaňa.

Parádní utkání odehrál třetí útok Luboše Roba s Jakubem Babkou a Michalem Chovanem na křídlech. Nastříleli pět gólů a měli výrazný podíl na přesvědčivé výhře svého týmu. „Zápas se jim skutečně povedl," ocenil trenér. „Oproti předcházejícím dvěma duelům nám to tentokrát také klapalo v obraně a v brance působil velice jistě Ondra Bláha," připomněl Stavjaňa gólmanovu premiérovou nulu v sezoně.

Domácí začali zápas na šest obránců. „Drželi jsme dvojice tak, jak spolu trénují. Za rozhodnutého stavu jsme chtěli trochu rozložit síly, tak jsme poslali do hry Kubu Suchánku a ve složení obranných párů jsme trochu improvizovali," vysvětlil.

Mimo soupisku tentokrát zůstali obránci Vráblík s Mazancem a útočníci Žálčík s Espositem. Kanadský útočník momentálně pracuje na kondici. „Domluvili jsme se s ním, že bude dohánět tréninkový výpadek. Dostal týden bez zápasu s tím, že trénuje individuálně. Příští týden bychom ho chtěli nasadit do zápasu," uvedl Stavjaňa na adresu kanadského forvarda.

Most nepřekvapil a potvrdil, že stejně jako každoročně bude s největší pravděpodobností bojovat pouze o holou záchranu prvoligové příslušnosti. „Sice jsme přestáli úvodní tlak domácích, ale pak jsme udělali hrubou chybu a dostali jsme první gól. Od té doby to s námi šlo z kopce. Nedokázali jsme eliminovat dobrý pohyb domácích," posteskl si mostecký lodivod Jiří Doležal.

Hosté působili skutečně hodně neškodným dojmem a moc šancí si nevytvořili. „Další góly jsme dostali v přesilovkách, kdy jsme nechali volné brankoviště. Za stavu 4:0 už morálka našeho týmu nebyla na takové úrovni, abychom byli schopni zápas alespoň zdramatizovat," netajil značnou nespokojenost s výkonem svého týmu.