Neměli to tentokrát českobudějovičtí hokejisté vůbec lehké. Vstup do zápasu propásli a v závěru první třetiny přišel trest v podobě vedoucího gólu soupeře. „Nabádali jsme přitom hráče, aby se co nejdříve dostali do zápasu. Krátká střídání a hodně fyzického kontaktu. Nic z toho tam ale nebylo a hosté nakonec vedli 1:0," zlobil se přes vítězství trenér Motoru Antonín Stavjaňa.

Ve druhé části hry se jeho týmu podařilo skóre otočit. „Bylo to díky dvěma přesilovkám. Přesto musím říct, že s našimi přesilovkami spokojeni nejsme. V závěru Tomáš Nouza rozhodl do prázdné branky. Spokojeni jsme se třemi body, s naší hrou už méně," šetřil tradičně náročný kouč přes výhru chválou.

Poprvé si před domácími diváky zahrál mladý bek Michal Michal. Po první třetině byl ale ze hry stažen. „Trošku se nám zdálo, že nezvládal atmosféru zápasu. Utkání v Kadani odehrál velice slušně, teď to bylo slabší. Měli jsme nachystaného Jánka Muchu, tak jsme ho dali do hry," osvětlil Stavjaňa změnu v sestavě.

Obnovenou premiéru po téměř sedmi letech absolvoval Štěpán Hřebejk a nevedl si vůbec špatně. „Měl za sebou jeden a půl tréninku a teprve jej budeme zabudovávat do sestavy. Uvidíme, s kým mu to nejvíce sedne. Na to si necháme nějaký prostor," nechtěl nějak obšírně hodnotit návrat zkušeného hokejisty.

Zápas bohužel nedohrál kvůli zranění ramena útočník Luboš Rob. „Musíme počkat na výsledky od lékaře," nechtěl kouč předbíhat.

Frýdek na jihu Čech znovu potvrdil, že je sice nováčkem soutěže, ale na pozoru se před ním musí mít všichni účastníci WSM ligy. „Samozřejmě nás mrzí, že jsme prohráli," připustil asistent trenéra Marek Malík. „Na druhou stranu jsme hráli proti jednomu z nejlepších mužstev první ligy. Odehráli jsme velice kvalitní utkání, které rozhodly detaily. V přesilovkách byli domácí lepší," uznal, ale jedním dechem dodal: „Pokud bychom přesilovky využili i my, tak jsme si možná na bod mohli sáhnout a byli bychom spokojeni."