Na Moravě již pokročili dál a druholigoví hokejisté tam mají za sebou sedm kol.
Ve skupině Střed, ve které působí čtveřice jihočeských mužstev, bude k vidění několik zajímavých duelů. Jihočeští příznivci budou asi nejvíce zvědavi na krajské derby mezi hokejisty Jindřichova Hradce a Písku.
Vajgar se již naplno zapojil do druholigových bojů a zatímco z kluzišť soupeřů se vracel z debaklem, v jediném domácím utkání proti Žďáru naznačil, že zejména na jeho ledě to soupeři mít lehké nebudou.
Tuší to i předseda píseckého IHC Zdeněk Šťastný. „Hradec se dává postupně dohromady a jeho výkony půjdou jistě nahoru. Derby má vždy zvláštní náboj a favorit ne vždy zvítězí. Domácí Vajgar bude jistě brát derby jako příležitost k zisku bodů. Nečeká nás nic lehkého a k zápasu musíme přistoupit s pokorou," říká před utkáním, které začíná v Jindřichově Hradci v 18 hodin, Šťastný.
Stejně jako Jindřichův Hradec, má teprve tři odehraná utkání na kontě také Tábor. Kohouti na první výhru za plný počet bodů zatím čekají. Dva body mají za výhru v prodloužení na ledě vedoucího Nymburku.
Dnes budou mít Táborští příležitost rozšířit svou bodovou sbírku v utkání se Žďárem nad Sázavou. U Jordánu se hraje od 18 hodin.
David servis, který má jen o bod víc než Tábor, přivítá na svém ledě souseda v tabulce Pelhřimov.
Tým z Vysočiny přijede do Českých Budějovic s vůbec nejmladším druholigovým trenérem. Šéfovi pelhřimovské lavičky Janu Dvořákovi je teprve 24 let!
Duel mezi David servisem a Pelhřimovem začíná v Pouzar aréně v 18 hodin.
Ostatní: Havlíčkův Brod – Nymburk, Kolín – Moravské Budějovice.