V neděli večer proti Olomouci (6:3) nechyběl na ledě ani Tomáš Guman, u kterého měla nemoc nejdramatičtější průběh. Naštěstí je útočník fit a připraven dotáhnout sezonu do konce.

„Dostal jsem horečky, myslel jsem si, že mám chřipku," vypráví Guman, jenž odehrál část utkání v Jihlavě, kde už řada Jihočechů bojovala nejen se soupeřem, ale i s příznaky onemocnění. „Po první třetině jsem řekl trenérovi, že už nemohu. Odjel jsem domů, a když jsem se druhý ráno probudil a šel na záchod, tak jsem sebou sekl," líčí Tomáš Guman, jenž se prý probudil až v nemocnici. „Vůbec nevím, co se dělo."

Dozvěděl se, že ho vrtulníkem přepravili do Motola. „Nic si z toho nepamatuji, takže z toho ani nemám zážitek," říká útočník. Co se stalo? „Prý jsem byl dehydrovaný. Sečetlo se to s chřipkou a únavou."

Hlavně své blízké hodně vystrašil. „Máma to hodně prožívala, ale já, když jsem se probudil, už jsem se cítil dobře," tvrdí útočník, jenž přišel na jih Čech z Davosu a stále čeká na svůj první gól. Teď je ale hlavně rád, že může být na ledě.

„Po třech dnech mě pustili z nemocnice domů. Čtyři dny jsem musel ležet a pak se pomalu vyléčil," bilancuje. Takovou marodku, jaká propukla v juniorce Motoru, prý odchovanec Roudnice nepamatuje: „Tohle byl extrém," přikývne Guman.