Stroj ale teprve nabírá ty správné obrátky, což potvrzuje trenér Jiří Fedur: „Je znát, že je to začátek sezony, nějak nám to zatím drhne," tvrdí navzdory výhře 6:4 na ledě Spartaku Soběslav.

„Není to ještě podle našich představ, ale věříme, že si to sedne a zápas od zápasu budeme hrát lépe," prohlašuje.

K větší spokojenosti chybí nasazení elitních útočníků Šulčíka s Nedorostem, kteří doléčují zranění. Především dvěma marodům přijde o víkendu vhod volný los. „Šulda se už v úterý zapojil do tréninku, Nedorost se přidá příští týden. Věřím, že to pomalinku půjde. Slabinou však zůstává proměňování šancí," vysvětluje Jiří Fedur, proč také vyhlíží návrat obou útočníků. S jejich střeleckým apetitem by měl David servis porážet soupeře vyšším rozdílem. „Proti nám si týmy dávají záležet, a dokud cítí šanci, bojují, hrají ze všech sil! S tím musíme počítat, ne jim ještě nahrávat tím, že se necháme vylučovat," mračí se trenér Fedur, když si vybaví duel na stadionu v Soběslavi.

Už dvanáct trestů v domácí premiéře s Vimperkem (4:1) bylo varováním… „Řádně jsme za to hráčům vyčinili a první třetina v Soběslavi byla bez vyloučení. Ale hned z prvního faulu bylo trestné střílení a gól, prohrávali jsme 0:1!" rozčílí se českobudějovický trenér a povzdychne si, že za fauly tým pykal. „Soběslav nám dala dva ze čtyř gólů z přesilovek a jeden z trestného střílení, což je dost."

Neproměňování šancí rozhodně nepálí novou akvizici z Motoru Jana Trummera: Za dva zápasy stihl dát v krajské lize už pět branek a je nejpilnějším střelcem! „Ukazuje se jako opravdová posila. Je to šikovný kluk, který má čich na góly," chválí trenér nováčka v kádru David servisu. Ve formaci Jiřího Hanzala nastupuje na místě Romana Šulčíka. „Ke gólům mu pomohli i ostatní kluci v pětce. Ale daří se mu, to je bez debaty," přikyvuje Jiří Fedur.

Kladně hodnotí i nové tváře v obraně, Zicha s Jindrou. „Naprostá spokojenost!" mne si kouč ruce nad posílením zadních řad. „S nimi přišla síla, zkušenost. Jde o posily v pravém slova smyslu. A až se jednotlivé formace ustálí, jejich výkony půjdou ještě nahoru," věří Fedur, jenž prý kvituje, že oba hokejisté v létě dodrželi slovo a připojili se k týmu. „Toho si cením nejvíc ze všeho, protože v kraji nejde o peníze," poznamená.

Do kádru předloňského vítěze krajské ligy má po Josefu Jindrovi namířeno další zkušený harcovník: forvard Zdeněk Šperger (44). „Trénuje s námi a na závěr své kariéry by si u nás chtěl zahrát."

Podle trenéra Fedura Jindřichův Hradec přislíbil, že útočníka uvolní, během několika dnů by tak Špergerův příchod mohl být zpečetěn. „Ještě by nám ohromně pomohl, je to pan hokejista!" nepochybuje kouč. Pokud se kluby dohodnou, hráč poprvé oblékne dres David servisu 10. října ve Strakonicích.

(Více s J. Fedurem ve čtvrtečním ČB deníku, kde hovoří mj. o svém trestu a brankářích).