Do čtvrtfinále vstoupí jeho tým v neděli v 17 hodin, soupeře se dozví nejpozději ve čtvrtek večer a bude jím jeden z postupujících z předkola (Benátky nad Jizerou, Frýdek-Místek nebo Přerov).

V médiích už proskočilo, že byste měl být brankářskou jedničkou pro play off. Dozvěděl jste se to také oficiálně z trenérových úst?
Ano. Trenér mi to řekl. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Na tréninku se snažím co nejlépe pracovat, abych měl v play off tu nejlepší formu.

Od vašeho posledního zápasu v základní části do startu play off uplyne třináct dní. Není to až příliš dlouhá přestávka?
Trošku dlouhé to je, ale mně osobně to nevadí. Vyzkoušel jsem si to už na mistrovství světa dvacítek, kde jsem také nechytal skoro tři týdny a pak jsem hned naskočil do utkání se Slavií. Nemám s tím problém. O to větší výzva pro mě bude první zápas play off a celé první kolo.

Cítíte trochu nervozitu, že na vás trenéři naložili velkou zodpovědnost?
Nervózní nejsem. Připravuji se a musím říct, že si to užiji. Na play off se moc těším. Bude to opravdu něco neskutečného. Budeme se snažit předvést co nejlepší výkony.

Jste si vědom velkých očekávání, která fanoušci i vedení klubu před závěrem sezony mají?
Určitě. Musíme ale jít po malých krůčcích. Nejprve nás čeká první kolo, kde ještě ani nevíme, jakého budeme mít soupeře. Pak druhé kolo a následně případně baráž. Je třeba jít postupně. Nekoukat nějak moc dopředu.

Sledujete obě série předkola play off, ze kterých vzejde váš soupeř pro čtvrtfinále?
Abych se přiznal, tak předkolo zatím moc nesleduji. Vím, že obě série jsou vyrovnané. Ale to je všechno. Víc mě to začne zajímat, až budeme znát našeho protivníka.

Ve hře jsou pořád ještě tři varianty případných soupeřů. Je některá z nich, která by se vám líbila nejvíce?
Trošku nějaké přání by tam možná bylo. Nemůžeme si ale soupeře vybírat. Pokud chceme postoupit do baráže, tak musíme porazit každého.

Naznačil jste, že by se vám líbily Benátky, kde jste s hokejem začínal a naposledy jste tam po výborném výkonu vychytal nulu?
Bylo by to určitě zajímavé. Ale jak už jsem řekl, je třeba jít kolo od kola a musíme porazit každého, kdo se nám postaví do cesty. A je jedno, jestli to budou Benátky, Frýdek nebo Přerov.

Prezident klubu Roman Turek je zároveň trenérem gólmanů a hlavně má nepřeberné zkušenosti. Udílel vám už nějaké speciální rady před startem play off?
Trénujeme hodně a radí mi. Jsou to pro mě hrozně cenné poznatky. Play off bude více o hlavě než o nějaké fyzické kondici. Alespoň co se mě v brance týká. Dává mi rady, jak se na play off co nejlépe připravit a koncentrovat se.

V úterý a ve středu máte volno. Není to netradiční takhle krátce před startem čtvrtfinále?
Podle mého je to dobře. Trošku si alespoň odpočineme. Trénovali jsme pět dní v kuse a dva dny volna se každopádně hodí. Člověk přijde na jiné myšlenky. Potom do toho zase skočíme. Ve čtvrtek máme dva tréninky, takže se pořádně připravíme a v neděli na to jdeme.

Byl jste na mistrovství světa do dvaceti let, kde jste ale nezasáhl do hry. Berete tedy play off WSM ligy, do kterého vstupujete jako gólmanská jednička, jako vrchol své dosavadní kariéry?
Asi ano. Ale jsem ještě mladý a jestli to bude vrchol, to si asi řekneme až po skončení sezony, pokud budeme v extralize. Zatím bych to ale asi vrcholem ještě nenazýval.