Konec března je termínem, do něhož bývá obvykle potřeba uplatnit opční právo na hráče, kteří ho mají zakotvené ve smlouvě. Letos vedení klubu tenhle tah zvolilo u pěti hráčů. K tomu dalších jedenáct má v Motoru nadále platnou smlouvu.

ČEZ Motor momentálně intenzivně jedná o angažmá nového trenéra. „Zejména on bude mít velké slovo při výběru kádru pro příští ročník," zdůrazní generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Ale základ mužstva už se na jihu Čech dlouhodobě buduje. Smlouvy pro sezonu 2016 – 17 už měli z dřívější doby brankáři Ondřej Bláha, David Gába i Petr Kváča, z obránců dvojice Pavel Pýcha a Lukáš Zíb a z útočníků Tomáš Guman, Martin Heřman, Michal Chovan, Ladislav Marek, Vladimír Škoda a Lukáš Žálčík.

K nim se nyní připojila pětice hokejistů, u kterých Motor využil opčního práva.

Smlouvu na jihu Čech tak klub prodloužil obránci Romanu Vráblíkovi, který tak bude v českobudějovickém A týmu působit šestou sezonu v řadě.

Stejné možnosti pak využilo vedení i u kontraktů s mladíky Radkem Prokešem a Lubošem Robem. A konečně také u dvou z nejzkušenějších hráčů – v Motoru budou v nadcházející sezoně hrát jak slovinský reprezentant Rok Pajič, tak nejlepší střelec posledních dvou sezon Tomáš Nouza.

„Tím samozřejmě vyjednávání se stávajícími, ale i novými hráči nekončí. Naopak. Nový trenér se svým realizačním týmem bude mít šanci vyladit mužstvo tak, aby extraligové plány byly v následující sezoně co nejreálnější," zdůrazňuje Bednařík.

Ve hře jsou tak ještě všichni hráči současného kádru a pochopitelně i případné nové posily. „Třeba v případě Josefa Mikysky a Dušana Žovince jsme se ještě nedomluvili s jejich mateřskými kluby na podmínkách případného hostování, proto jsme prozatím opce neuplatnili," informuje Bednařík.

Jednat tak bude vedení klubu ještě se všemi hráči letošního kádru. „A také s řadou nových, protože zájem hrát v Budějovicích je docela velký," usměje se Bednařík.