Sezona 2016-17 byla velice dlouhá, vždyť baráž se hrála ještě déle než finále Tipsport extraligy. Ihned poté, co bylo zřejmé, jak sezona dopadla, začala jednání o té následující. „Už během sezony jsme podepsali některé hráče, nebo jejich kontrakt byl víceletý. V Motoru mají platné smlouvy Kváča, Patera, Fillman, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Květoň, Dostálek a Šulek. Ihned po sezoně jsme si pak s trenéry a zbytkem vedení sedli a řešili budoucnost jednotlivých hokejistů. Některá jednání pokračují, ale jisté je, že v Motoru budou nadále působit i útočníci Michal Chovan, Rok Pajič a Miloslav Čermák," sdělil první novinky generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Toto trio nasbíralo v sezoně dohromady 129 kanadských bodů a v baráži byla hlavní tíha jinak nevelké produktivity mužstva právě na jejich bedrech. Udržení těchto hráčů v kádru tak fanoušky jistě potěší. „Čermák byl nejlepším střelcem týmu, Chovan s Pajičem jsou velice konstruktivní hráči, kterých obecně na trhu není mnoho. Proto jsme rádi, že jsme se s nimi dohodli i pro následující ročník," vysvětlil Bednařík.

Tým ale projde i určitou obměnou. Prvním krokem je konec spolupráce s některými hráči. Guman ukončil kontrakt, zranění Bena Walkera je takové povahy, že není vůbec jisté pokračování jeho kariéry. Dalším hráčům pak smlouva nebyla nabídnuta. Patří mezi ně Vladimír Škoda, Tomáš Vak, Štěpán Hřebejk, Martin Mazanec a Jiří Fronk. „Zejména Vak, Hřebejk a Škoda jsou hráči, kteří v Českých Budějovicích v minulosti odvedli cenné služby, za které se jim sluší poděkovat. Ale musíme se dívat dopředu a představy trenérů se zkrátka ubírají jiným směrem," popisuje důvody změn generální manažer.

Zároveň smlouvy v Motoru doběhly i hráčům, kteří v uplynulé sezoně působili spíše v nižších soutěžích, a pokračovat nebudou. Jsou to Ladislav Marek, Dominik Točík, Petr Spáčil a Josef Žáček.

Na odchody budou samozřejmě navazovat i příchody nových hráčů. „Ty budou zveřejňovány postupně, jak jednotliví hráči budou podepisovat smlouvy," informuje tiskový mluvčí klubu Tomáš Kučera.