„Nastoupí sestava, která si play off vybojovala,“ vyloučil českobudějovický trenér Radek Bělohlav, že nasadí do boje posily z juniorky. Ta disponuje úzkým kádrem, navíc hraje ve stejné dny.

V posledním vzájemném duelu Motor přehrál v Budvar aréně Chomutov 4:0. „Zápas se nám povedl,“ podotýká kouč. Favorizovaní Piráti tak musejí být ve střehu. „Týmy jako Chomutov, Brno, Pardubice, Hradec Králové a Liberec hrají aktivní nátlakový hokej, o který se snažíme i my, takže by to mohla být dobrá utkání,“ těší se Bělohlav.

VÍCE ČTĚTE: Brankáře Motoru Jiřího Pateru první nula v reprezentaci potěšila

V úterý (případně ještě ve středu) Motor nastoupí doma. Série se hraje na tři vítězná utkání.

K páteční sestavě Radek Bělohlav říká: "Možná vezmeme ještě kluky z mladšího dorostu, když dobře zvládnou čtvrteční zápas v Letňanech." Nemoci v obraně Motor neohrozí. "Máme široký kádr," uklidňuje Radek Bělohlav.

Podotýká, že někteří jeho svěřenci si vyzkoušejí atmosféru zápasů play off poprvé v životě. "Asi většina," míní. "Musí si zvyknout na nové prostředí, na hotel… Bude to pro ně škola."

Fakt, že Jihočeši začnou sérii dvěma zápasy na stadionu soupeře, kouč Motoru nijak nezveličuje. "Nevidím v tom pro nás rozdíl," kroutí hlavou Radek Bělohlav. "To spíš pro Chomutov, který doma hraje o hodně aktivněji než venku," porovnává a na závěr dodá: "Rádi bychom si co nejvíce prodloužili sezonu."

ČTĚTE TAKÉ: Kanada je pro trenéra Jaroslava Lišku na univerziádách osudovým soupeřem