Kapitán hokejistů David servisu Luboš  Rob v duchu tradice bojuje v únoru se svým týmem o krajský titul. Už potřetí v řadě!

Letošní pokus vypadá víc než nadějně. V neděli večer David servis prodloužil sérii vítězných zápasů v play off na pět a od zisku trofeje už jej dělí jediná výhra.

První finálový souboj v Hokejovém centru Pouzar Českobudějovičtí zvládli lépe než Strakonice (5:2). Soupeřovy naděje se nyní upírají k páteční odvetě v Knürr aréně ve Strakonicích, kde se bude hrát od 19 hodin.

Dva roky po sobě David servis odjížděl k odvetě na soupeřův led s těžkým úkolem vyhrát a vynutit si třetí zápas. Letos přenechal Damoklův meč soupeři.  „Takhle jsme to chtěli. Vyhráli jsme a musíme se připravit na bouřlivé prostředí ve Strakonicích," plánoval Luboš Rob, sotva skončila první bitva. „Letos máme výhodu v širokém kádru. Je to úplně jiné než v minulých sezonách, kdy jsme šli do finále zdevastovaní s několika hráči. I nálada je úplně jiná a uděláme všechno pro to, abychom v pátek vyhráli," ujišťuje opora s céčkem na hrudi.

Luboš Rob se do Strakonic těší. „Myslím, že na krajskou ligu to bude velice  důstojné prostředí. Bude to fajn, všichni si to užijí," věří veterán.

Strakoničtí se přeli o termín a dosáhli svého, první finále se hrálo až v neděli. S nelibostí ovšem nesli, že v malé Pouzar aréně. Zlobili se, když pro své příznivce dostali jen padesát vstupenek.

A nejen to. Strakoničtí fanoušci jasně dávali najevo,  jak jsou v Budějovicích nespokojeni s výkonem rozhodčích. Opravdu je nač se těšit?

„Samozřejmě určité nepřátelské prostředí čekáme," přikyvuje Luboš Rob. Spíš než ustrašený výraz ale zkušený harcovník nasadí úsměv. „I to k hokeji patří. Jsou to emoce, je to play off, tak to má být," uzavírá s nadhledem excelentní kanonýr.