Na strakonické straně zklamání z vyřazení, na straně Hluboké nad Vltavou radost z postupu do semifinále play off krajské ligy hokejistů. Čtvrtfinálová série, která neměla jasného favorita, skončila úspěšně pro tým z podzámčí, který vyhrál v pátek 10. března doma 3:2 a venku v neděli pak 3:1. Jak viděli sérii trenéři obou mužstev?

Domácí Jiří Beneš byl pochopitelně zklamán…

Proti Hluboké se vám v této sezoně nedařilo a čtvrtfinále play off to jen potvrdilo. Proč tomu tak bylo?

Protože jsme nedávali góly! Hráli jsme čtyři vzájemné zápasy a pouze doma jsme při porážce 5:6 na nájezdy v posledním kole základní části dokázali dát víc než dva góly. Jinak pokaždé dva a v odvetě čtvrtfinále jeden. Myslím, že sérii rozhodl už zápas v Hluboké, kde jsme vedli 2:0 a měli jsme si to pohlídat. Bohužel jsme o vedení přišli a doma, byť jsme se snažili a měli zápas dobře rozehraný, jsme nedokázali vstřelit gól. I když šance byly. S přibývajícím časem jsme se samozřejmě dostávali trošku už do křeče.

Vypadalo to, že vám v domácí odvetě nebylo přáno. Bylo to bezzubé, jasných stoprocentních příležitostí jste moc neměli. Hluboká to zvládla takticky, vyčkávala.

Soupeř takto hrál všechny vzájemné zápasy. Rozdíl byl v tom, že on z minima svých šancí dokázal něco vytěžit, my ne.
Také vás pak tlačil čas… Měli jsme ve své podstatě šedesát minut na to, vsítit branku. Myslím, že jsme měli i několik velmi dobrých příležitostí, asi tři samostatné nájezdy. Ale nedali jsme a na jeden gól se to nedá uhrát.

Je pro vás celá série zklamáním, že jste obě utkání prohráli?

Teď, krátce po skončení utkání i celé sezony, určitě ano, je to pro mě zklamání. Chtěli jsme samozřejmě potvrdit, že patříme do nejlepší čtyřky, že umístění po základní části nebylo náhodné. Vcelku jsme si i věřili, ačkoli jsme věděli, že to proti Hluboké bude hodně těžké. V odvetě jsme udělali maximum, abychom sérii ještě otočili, ale zopakuji jen, že jsme neproměňovali šance.

TAKÉ ČTĚTE: Radomyšl vyřadila Veselí a je podruhé v semifinále

Zklamání možná trochu zmírnila závěrečná děkovačka s fanoušky, ne?

Určitě to bylo velmi příjemné, bezprostředně po zápase. Fanoušci tady však byli vždycky super, pokaždé nás podporovali, děkovačku jsme si užili a chtěl bych jim touto cestou poděkovat za podporu v celé sezoně a že s námi měli trpělivost i po minulém zbabraném a nepovedeném ročníku. Že už letos končíme je obrovská škoda, chtěli jsme alespoň ještě jedno kolo v play off odehrát.

Už víte, co bude dál? Vypadá to, že jste se vydali správnou cestou…

Momentálně máme bezprostředně po sezoně, zatím se tyto věci vůbec neřešily.

Hlas hostů z Hluboké

Miroslav Šulista, trenér Hluboké nad Vltavou, oslavoval postup svého týmu do semifinále krajské ligy.

Pro Hlubokou sezona pokračuje dál snově. Byli jste rádi, že jste se po sedmi letech dostali do play off a nyní jste v semifinále. Co k tomu můžete říct?

Jsme velmi šťastní. Odveta ve Strakonicích byla férově vedena, domácí měli spoustu šancí, nám fantasticky zachytal gólman Dašek, který nás celý zápas držel. Strakoničtí měli výborný začátek, ustáli jsme i jejich přesilovky. Měli jsme asi víc štěstí v koncovce než domácí, výborně druhý zápas odpískali i rozhodčí.

Jak byste celkově zhodnotil sérii?

První utkání se nám povedlo otočit z 0:2 na vítězných 3:2. To bylo hodně důležité pro celou sérii, ve druhém utkání se totiž projevilo, že domácí ten gól dát museli. Co se týče ještě toho otočení nepříznivého stavu, to bylo přesně to, co jsme v minulých sezonách neuměli a v momentě, kdy jsme prohrávali o dva góly, pro nás zápas skončil. Položili jsme se třeba i po nešťastně inkasovaném gólu nebo když soupeř jen snížil. Ale tohle se v tomto ročníku nedělo a žádný zápas, za jakéhokoli stavu, pro nás nebyl ztracený.

Vzájemné zápasy v sezoně 2016/2017, základní část – 11. kolo: Hluboká – Strakonice 7:2. 22. kolo: Strakonice – Hluboká 5:6 SN. Play off, čtvrtfinále – 1. zápas: Hluboká – Strakonice 3:2. 2. zápas: Strakonice – Hluboká 1:3.

Čím to, že se vám proti Strakonicím v sezoně tak dařilo? Třikrát jste je porazili v normální hrací době a jednou na nájezdy.

Mužstva v této soutěži jsou hodně vyrovnaná. V prvním utkání u nás byl trošku mráz, Strakonickým se tam nechtělo moc hrát, bylo vidět, že se nesžili s venkovním kluzištěm. Odveta v základní části na nájezdy, to byla loterie. Potkali jsme se nakonec během týdne třikrát a všechno to byly kvalitní, výborné zápasy. A my jsme v nich byli šťastnější.