Podaří-li se, mají svěřenci trenéra Miroslava Šulisty cestu do play off otevřenou. A je jedno, zda alespoň o gól víc vstřelí medvědům v základní hrací době, v prodloužení, anebo až v nájezdech…

Ve čtvrteční dohrávce Hluboká podlehla Veselí 5:8. „Vypadalo to, jako kdyby soupeři o něco šlo a nám ne, přitom to bylo právě naopak," podivil se domácí kouč, jenž postrádal u Rytířů větší nasazení. „Hrát jako proti David servisu, tak by výsledek nemohl být takový! Nechali jsme si utéct první třetinu. Měli jsme víc šancí než Veselí, ale to je díky kvalitám Čápa a Mikesky dokázalo proměňovat, zatímco my trefovali tyč, mířili těsně nad… Nedali jsme góly, a na to jsme doplatili," konstatoval Miroslav Šulista.

Hluboká je smířena s tím, že pokud si dnes body neuhraje, tak pro ni sezona skončí. „Můžeme postoupit, i když prohrajeme. Ale to by Tábor musel zvítězit se Soběslaví v základní hrací době," podotýká kouč. V neděli bude jasno.

Trenér Šulista věří, že Rytíři v Krumlově půjdou výhře naproti. „Zkusíme to. Budeme makat, bojovat. Doufám, že necháme na ledě víc než ve čtvrtek, kdy jsme začali hrát až za stavu 1:4." Ani 135 diváků na stadionu nevyburcovalo hráče k výkonu, který by je definitivně posunul do play off.

A tak je tu zápas roku! „Chceme si splnit cíl, ale bude to těžké," ví kouč. Další šanci už tým nedostane.

Krumlovští hokejisté nastupují v poslední době bez bratří Uhlířů. Střelecká potence týmu tím trpí, trenér Hluboké ale nechce spekulovat, zda Rytíři mají roli ulehčenou. "Ani my nejsme kompletní, jedeme do Krumlova bez dvou zraněných obránců," poznamenal na závěr hlubocký lodivod.