Nový hlavní kompresor za dva miliony korun je největší investicí, kterou Hluboká nad Vltavou letos vložila do své Kuki arény. Venku se ochlazuje, a tak hokejová sezona v podzámčí začne co nevidět!

„Pokud nebude pršet, měli bychom začít o víkendu mrazit," říká Petr Bělohlav z HC Knights Hluboká. Když se podíval na předpověď, byl optimistou. „V prvním zápase přivítáme 29. listopadu Humpolec," vyhlíží domácí premiéru Rytířů v krajské lize.

Nový kompresor má zaručit bezproblémový chod na dlouhá léta. „Se starou mašinou jsme měli problémy, nefungovala. Nyní bychom měli být v klidu. Nová, dánská, má o něco větší výkon chlazení, ale důležitější je, že by měla vydržet dvacet let provozu," říká Petr Bělohlav.

Diváci mají do strojovny vstup zakázán, a tak při hokejových zápasech ocení více nový stánek s občerstvením. „Pod hodinami je nový dřevěný domeček."

V hokejovém týmu, který uzavírá krajskou ligu, byl zatím největší událostí sezony odchod Milana Nedomy ze střídačky Rytířů. „Po dohodě opustil post trenéra. Mužstvo potřebovalo dostat nějaký impulz. Nahradil ho Miroslav Šulista, který dostal veškeré pravomoci," sdělil člen vedení klubu a zkušený obránce Hluboké Petr Bělohlav.