Vypráví příběh 11letého kluka, který dostane k narozeninám kameru. Natáčí film o své rodině a zjistí, že kamera dokáže odhalit i nepříjemné věci. Ve snímku dostali role i tehdejší herci Jihočeského divadla Ondřej Veselý, Dana Verzichová či Roman Nevěčný.

Snímek měl premiéru v dubnu, v kinech ho vidělo 88 000 diváků a získal mnoho ocenění.

Z Českých Budějovic se ve filmu snažil Jiří Mádl dělat Benátky. „Mám pocit, že jsme opravdu vyzobali hezká místa. Nejen Černou věž a náměstí, ale i ten Piarisťák, který je unikátní, Českou ulici, Panskou ulici. Je zajímavé, že 
i když jsou Budějovice krásné, tak ve filmech nejsou, jsou neokoukané. Nejen, že by mi bylo pohodlné točit doma, je to ode mě i zištné: chtěl jsem mít něco nového," řekl 28letý Jiří Mádl, rodák z Českých Budějovic, který použil řadu motivů z vlastního života a natáčel i v bytě své maminky.

Do povědomí se dostal jako idol teenagerů z filmů Snowboarďáci a Rafťáci.  Na MFF v Karlových Varech získal cenu za výkon ve snímku Děti noci. Hrál také ve filmech Bathory, Probudím se včera, Konfident nebo Čtyři slunce. (vkc, čtk)