Na bohatý program se mohou těšit návštěvníci Hosínského zvonění. To odstartuje v pátek 23. června v 19 h v kostele sv. Petra a Pavla koncertem Smyčcového orchestru Český Krumlov. V sobotu 24. června v pravé poledne se rozezní zvony Petr, Pavel a Florián a otevře se tržiště na farním dvoře plné her a dobrot. Navštívit bude možné zvonařskou dílnu – zvonař Jan Šeda předvede výrobu rolničky, děti potěší pohádky, chybět nebude ani kouzelník. Na závěr od 20 hodin vystoupí Ivan Hlas trio.

PÁTEK (23. června)

KINA

Týn nad Vltavou
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta 18.30

Hluboká nad Vltavou
Transformers: Poslední rytíř 3D 19

Lišov
Kino Svět Transformers: Poslední rytíř 20

Trhové Sviny
Holky na tahu 19.30

České Budějovice
Kino Kotva, Lidická tř.
Transformers: Poslední rytíř 3D 17.30
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta 20.30

KONCERTY

Jihočeské muzeum, Dukelská 1
Koncert předních chorvatských umělců – Trio Teneda 18

Jihočeská vědecká knihovna, Lidická tř.
Podvečer s lidovou písní jižních až západních Čech, vstup volný 19

SOBOTA (24. června)

Klub českých turistů v Českých Budějovicích připravil výlet na Českou Kanadu, kde se projdou Graselovou stezkou; odjezd je vlakem v 6.13 h směr Kostelec u Jihlavy, zpět se turisté vrátí cyklobusem s příjezdem do Českých Budějovic ve 20 h; trasa měří asi 16 km

Dětské rybářské závody začnou na rybníku Pražan u Borovan v sobotu 24. června ve 13.30 hodin. Odměny čekají na všechny malé účastníky.

AVON pochod na podporu boje proti rakovině prsu se koná v sobotu 24. června v Českých Budějovicích. Start je v 10 h před mateřským centrem Máj, cíl u sportovní haly.

Výstavu stabilních motorů a parních strojů si můžete prohlédnout v sobotu 24. června od 13 do 16 h na návsi v Ločenicích. Předvedeny budou stabilní motory a parní stroje, dříve používané v hospodářství, a také parní stroj, který bude pohánět flašinet. Péci se budou klobásky a točit dobré pivko.