V pátek ve vltavotýnské Sokolovně začíná dvoudenní mezinárodní kouzelnický festival Kouzelný koktejl – memoriál Toniho Maška. V pátek ve 14 h kouzelníci vystoupí na náměstí Míru, od 18 h v Sokolovně začnou soutěžní představení pro diváky. Ta pokračují v sobotu od 9.30 h. Festival uzavře sobotní galavečer, který začne v 19.30 h. Vystoupí španělský kouzelník Kiko Pastur, dále známý „bublinkář“ Matěj Kodeš, Václav Noid Bárta a Richard Nedvěd.

O nadcházejícím víkendu 16. a 17. září bude Vodárenská věž pro veřejnost uzavřena. Komentované prohlídky se opět uskuteční 23.a 24. září.

První Medobraní se v sobotu uskuteční v Olešníku. Program začíná na návsi ve 14 h slavnostním průvodem, jehož se zúčastní Václav Vydra. Na programu je výstava včelařských pomůcek, soutěže, dětský ráj ve školní zahradě. Odpoledne zahraje Netolička, v podvečer začne v sále hospody country bál, kde vystoupí Frmol.

Vesnické hry bez hranic chystají na sobotu v Libníči. Zájemci všeho věku změří na návsi síly a dovednosti ve střelbě, koloběhu, pivním běhu, míčoskoku nebo hodu koulí do dálky. Prezence účastníků začíná od 14.30 h, akce odstartuje v 15 h. Startovné činí 20 korun, každý účastník obdrží pamětní dárek. Akce se koná za každého počasí.

V pátek 15. září začíná před českobudějovickou restaurací Masné krámy třídenní hudební festival. V pátek v 18.30 h tam zahraje českobudějovické Trio Traktůrek, které uslyšíte i v sobotu, po nich ve 20 h bude následovat Milan Schelinger & Band. V sobotu v 18.30 h se o zábavu postará kapela Lazareth. Ve 20 h vystoupí folkoví Rangers-Plavci. Na Lazareth můžete přijít i v neděli.

V sokolovně na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích si šplh zkoušejí ti nejmladší při každoročních šibřinkách (na snímku). Při akci Sokol spolu v pohybu jsou vítáni i dospělí.
V sokolovně si můžete v pondělí zašplhat

Již 14. ročník soutěžního mezinárodního filmového festivalu dokumentárních filmů Voda, moře, oceány v Hluboké nad Vltavou vyvrcholí o víkendu. Například v hlubockém kině Panorama v sobotu ve 14.15 hodin uvidíte dokumentární film Nation Geographic Je s námi konec? s Leonardem DiCapriem. V neděli festival končí. Od 9 h přijďte do kina Panorama na projekci vítězných filmů.

Poprvé se bude v jihočeské metropoli na Sokolském ostrově konat country a westernový jednodenní festival Budějovický western. V sobotu 10 h začne Honzou Bicanem a Sešlými přáteli, v 11 h bude následovat indiánská kapela Wanbli Ohitika Singer a po ní rozdělávání ohně. V 17 h zahraje Pavlína Jíšová a její dcera Adéla Jonášová. Ve 20.45 h uvidíte ohňovou show. V indiánské vesnici navštívíte týpí. Bude se práskat bičem a jezdit na koni.

Od pátku do neděle trvá v Českých Budějovicích Atlantic Festival 2017 zaměřený převážně na gastronomii, který má za cíl představit kultury zemí lemujících Atlantský oceán. Vystavují zde zástupci čtyřiceti zemí. Ochutnáte pravý americký burger, brazilskou a africkou kuchyni. Čekají vás speciality typické pro jednotlivé země jako je churros, sangria, paela, brazilská káva nebo například hot dog. Nebude chybět ale ani hudba, tanec či expozice fotografií. Přijďte na českobudějovické výstaviště v pátek od 15 do 22 hodin, v sobotu od 10 do 19 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Zaplatíte 50 korun, cena pro studenty a důchodce je 30 korun.

V sobotu začínají ve 13.30 h hlubocké Městské slavnosti vína. Na pódiu se přitom vystřídají mažoretky či Folklorní soubor Bystřina. Těšit se můžete na charitativní knižní bazar, ochutnávku vín a burčáku.

V sobotu se v českobudějovickém lokomotivním depu koná každoroční den otevřených dveří. Přijít můžete od 9 do 18 h. Čeká vás výstava lokomotiv, budete mít možnost nahlédnout do stanoviště strojvedoucího, uvidíte unikátní exponát první vyrobené lokomotivy řady S489, dnes řady 230. Svezete se po depu na stanovišti strojvedoucího, kde se bude navíc projíždět historický parní vlak. Pro děti bude připraven program, mohou navštívit tzv. kinovůz nebo fotokoutek.