Jeho pořad Folkový antikvariát, který má již dvacet let v Českém rozhlase České Budějovice, dosáhl tisícího dílu. Představuje v něm písně převážně z dob minulých, je tedy jakýmsi opakem novinkových hitparád.

Pořad patří mezi nejstarší hudební magazíny stanice. „Posluchači Folkového antikvariátu, a já k nim patřím, většinou oceňují Pavlův zdánlivě věcný, ale zároveň břitký humor, který často tne do živého a nutí k přemýšlení, i když je servírován jen tak jakoby mezi řečí a zcela neagresivně. Cenné jsou i Pavlovy vzpomínky na milá, často nezapomenutelná muzikantská setkání, na příběhy kapel a písniček,“ uvedl vedoucí programu Českého rozhlasu České Budějovice Libor Soukup.

Jak říká Pavel Zajíc, Folkový antikvariát je trochu nostalgickým vzpomínáním na doby prchlého mládí, zejména moderátorova. Je jedinečný tím, že se až na výjimky nezabývá novinkami.

„Témata vybírám víceméně náhodně, popřípadě jako reakce na dění ve společnosti. Osobnosti zde kromě moderátora nevystupují žádné, může-li se moderátor považovat za osobnost, v opačném případě tedy vůbec žádné,“ řekl Pavel Zajíc.

Folkový antikvariát lze naladit ve středu v 8 hodin a v sobotu v 9 hodin na frekvencích 106,4 MHz pro jižní Čechy a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. „Posluchači by neměli Folkový antikvariát minout, neboť obětují-li půl hodiny poslechu, významně si zlepší náladu na zbývajících 23,5 hodiny celého dne,“ dodal Pavel Zajíc.