Mladý herec Dominick Benedikt, představitel jednoho z pekelníků, taky vypadá jako jeden z rohatých. Nijak zvlášť ho nemuseli maskovat. „Ty vousy jsem si nechal narůst,“ říká kníratý kudrnáč.

DO PEKLA S NIMI
Spolu s Jakubem Prachařem jsou jako pekelníci veselé kopy, které ale vyvedou lumpárnu. Aby odčinili, co se jim nepovedlo, jsou posláni mezi smrtelníky. Podaří se jim odnést nějaké hříšné duše do pekla? „To se nechte překvapit,“ směje se Dominick Benedikt.

Režisér Zdeněk Troška natáčí v jihočeské obci Vlhlavy novou pohádku Čertoviny.
Drsný režisér? Zdeněček? Vůbec, ujišťuje Sara Sandeva

Ve statku ve Vlhlavech se natáčel závěr pohádky, kdy se oba rohatí odhalí Haničce (Sara Sandeva) a Janovi (Richard Jaroslav Müller), kteří bojují za svou lásku.

Nechyběl ani Lucifer Karel Dobrý nebo hrabě v podání zpěváka a herce Davida Gránského. Ten ale záhadně prozradil, že v pohádkách hned nemusí všechno být tak, jak to na první pohled vypadá.

Režisér Zdeněk Troška natáčí v jihočeské obci Vlhlavy novou pohádku Čertoviny.
Zdeněk Troška natáčí na jihu Čertoviny

ČERTI Z POVOLÁNÍ

Hned několik Jihočechů si zahrálo v komparzu, navíc pomohl Blaťácký soubor písní a tanců ze Ševětína. Když se natáčelo peklo v Čertovině u Hlinska, místní zaměstnanci se zase postarali o čertovský komparz.

Štáb se bude přesouvat dále do Drslavic, Netolic, Holašovic a Opatovic. Podle Zdeňka Trošky zbývá ještě 12 dní natáčení, pak materiál čeká střižna, zvukové a trikové studio atd. Jestli všechno půjde dobře, předpremiéra bude v prosinci a premiéra pohádky je plánovaná na 5. ledna.


Zdeněk Troška má spoustu příznivců, ale někteří mu zase vyčítají komerční filmy. „Komerčně úspěšný znamená být obchodně úspěšný. Ukažte mi jediného režiséra u nás, který si nepřeje, aby jeho film byl úspěšný, aby nevydělával peníze a nechodili na něj lidi,“ komentuje výtky režisér.

Čertoviny- premiéra: 4. 1.

- režie: Zdeněk Troška

- hrají: čerti – Dominick Benedikt a Jakub Prachař, Hanička – Sara Sandeva, Jan – Richard J. Müller, Lucifer – Karel Dobrý, selka – Andrea Hoffmannová, hospodář – Oldřich Navrátil, Kopyto – Jaromír Nosek, hrabě – David Gránský

- klasická pohádka, kde láska a dobro vítězí nad zlem