Tam s ním působil například Zdeněk Plachta. „V osmi jsme spolu hráli poprvé amatérské divadlo. Honorářem nám byly čokoládové bonbony,“ říká pohnutě muž, který s divadelníkem strávil celý život. Vzpomíná také Jitka Velková, ředitelka vodňanského muzea, jako na mnohostranný talent, kterého si moc vážila. „Je to překvapivé, původně ho znám ze sportu, nezkazil žádnou legraci,“ usmívá se žena. Působil též v Českých Budějovicích, na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity.

František Zborník, bývalý ředitel odboru umění a knihoven Ministerstva kultury ČR a ředitel Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu byl podle Jan Vozábala, ředitele Městského divadla Český Krumlov divadelník tělem i duší. František Zborník se s ním podílel po dlouhá léta na Slavnostech pětilisté růže. „Vytvořil na 20 inscenací na téma historického rodu Rožmberků,“ vypráví. Poté stál jako režisér a scénárista za nejúspěšnějším krumlovském představení v městském divadle Dvojí pravda o Vilémovi z Rožmberka, které mělo premiéru 16. června 2006 a hrálo se ještě před dvěma lety. „Mělo to skoro 120 repríz. Pak napsal takovou hru i o Petru Vokovi,“ dodává ředitel.

Jako hostující režisér působil František Zborník s adaptací Vančurovy hry Markéta Lazarová v Jihočeském divadle (JD). V den premiéry 31. ledna 1997 dramaturg JD František Řihout Deníku řekl: „Splnil jsem si dávnou touhu: aby František Zborník, který jako jeden z mála umí metaforické divadlo, spojil svou poetiku s kamennou scénou.“ Když totiž nastoupil před dlouhými lety do angažmá JD, věděl o vodňanské Šupině. „Nechtěl jsem věřit, že je to pouhé amatérské divadlo,“ vypráví František Řihout .

„Když jsem viděl jejich inscenace,“ vzpomíná František Řihout, „bylo to metaforické divadlo, které jsme, měl jsem pocit, my v Jihočeském divadle dělat neuměli.“ Od Františka Zborníka si odnesl jednu moudrost. „Že rozdíl mezi amatérským a profesionálním divadlem je v tom, že profesionální divadlo má víc peněz. Herec na jevišti ze sebe vydá to nejlepší. Divadlo je totiž jen jedno,“ vypráví.