Ani fakt, že by Jiří Zimola kandidoval v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny na posledním 22. místě neobměkčilo vedení sociální demokracie. Ta hodila Jiřího Zimolu přes palubu. ČSSD podle vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky nechce, aby problémy, které vedly Zimolu o odchodu z funkce, zatěžovaly jihočeskou kandidátku.

Podle Stanislava Mrvky, starosty Jindřichova Hradce a pravděpodobného lídra jihočeské kandidátky ČSSD, se jedná o velmi nešťastné rozhodnutí. „Víc bych to ale komentoval až po schůzi krajského výkonného výboru, která bude na programu v neděli nebo v pondělí. O žádných dalších změnách na jihočeské kandidátce řeč nebyla,“ sdělil k rozhodnutí předsednictva.

David Slepička, člen krajského výkonného výboru ČSSD a zastupitel Týna nad Vltavou k celé situaci uvedl: "Vyškrtnutím Jiřího Zimoly z kandidátky skončila v ČSSD demokracie. Sobotka ukázal, že mít jiný názor se nevyplácí. A využít k tomu předsednictva je svinstvo. Nenechat Jiřího Zimolu předstoupit před občany Jihočeského kraje a pokusit se získat jejich důvěru je od předsednictva podlost. Doufám, že členové jihočeské sociální demokracie se v nejbližších dnech postaví za svého předsedu a v nejzazším případě dopadneme tak, že v jižních Čechách nebude mít ČSSD kandidátku. Více bude jasné v neděli, kdy se sejdeme na mimořádném jednání krajského výboru ČSSD."

K vyškrtnutí z kandidátky se na svém facebookovém profilu vyjádřil i Jiří Zimola: 
Rozhodnutí předsednictva sociální demokracie o mém vyškrtnutí z kandidátky do poslanecké sněmovny mě nepřekvapilo. Dlouhodobě se uvnitř strany odehrává systematická likvidace názorových oponentů, jejímž výsledkem je nejnižší procento popularity u voličů za celou historii strany. Nyní bude záležet na rozhodnutí jihočeského krajského výboru, který se sejde nejspíše v nejbližších dnech, aby rozhodlo o dalším postupu. Nepřekvapilo by mě, že ČSSD kandidátku u nás na jihu prostě nepostaví.