Po sobotním rušném dni co do dopravních nehod, kdy došlo k několika střetům osobních vozidel s cyklisty, s motorkáři a bohužel i jedné tragické nehodě motocyklisty, není klid na jihočeských silnicích ani v neděli.

22:06 hodin - Dopravní nehoda
Opět silnice I/20, tentokrát u Protivína. Ve 22:20 hodin byla nahlášena havárie osobního vozidla. Případné komplikace v dopravě zde můžete očekávat do půlnoci.

20:56 hodin - Dopravní nehoda
Neuplynula ani půl hodina a záchranáři míří tentokrát do Vodňan. V ulici Nádražní došloé k havárii osobního vozidla s cyklistou. Na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce.

20:41 hodin - Dopravní nehoda
Na silnici I/20 u Libějovic došlo před malou chvílí k další nehodě osobního vozidla. Na místo jedou složky IZS, probíhají záchranné a vyprošťovací práce.

20:05 hodin - Dopravní nehoda
Bez zranění se obešel střet osobního vozidla se zvěří na silnici II/149 v obci Číměř na Jindřichohradecku, ke kterému došlo pět minut před dvacátou hodinou. Na silnici je havarované vozidlo. Možné komplikace v dopravcě očekávejte v daném úseku do 22. hodiny.

Podobná nehoda se stala také kolem 19. hodiny na opačném mkonci jižní Čech u Borových Lad před budovou tamní základní školy.

19:15 hodin - Dopravní nehoda
Záchranáře, hasiče i policisty aktuálně zaměstnává další nehoda motorkáře s osobním vozidlem. Krátce po devatenácté hodině došlo ke střetu v Zeyerově ulici v Českých Budějovicích. Momentálně probíhají záchranné a vyprošťovací práce. 

18:59 hodin - Doplnění
Podle posledních informací při nehodě u Vodňan utrpěl řidič otřes mozku, policvisté prověřují možné ovlivnění alkoholem. 

18:17 hodin - Dopravní nehoda
Deset minut po 18. hodině došlo k dopravní nehodě osobního vozidla s motocyklem na silnici I/19, a to na nájezdu na D3 ve směru od Chýnova. Na místě vyšetřují dopraví nehodu policisté. 

Nárazem do stromu skončila jízda osobního vozidla u Vodňan. Pět minut po osmnácté hodině byla hlášena nehoda na silnici 12250, na místě jsou jednotky IZS, probíhají vyprošťovací a záchranné práce. S dopravními komplikacemi počítejte zhruba do 21. hodiny. 

Nehoda u Hracholusk.Zdroj: Alena Janoušková

Dopravní nehoda nehodu řeší i policisté na Prachaticku. U Hracholusk na silnici II/145 havarovala dvě vozidla. Vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků může ovlivnit dopravu v místě až do 19.55 hodin. 

16:24 hodin - Dopravní nehoda
Do 18. hodiny počítejte s možným dopravním omezením v Ústrašicích na Táborssku. Policisté zde vyšetřují dopravní nehodu dvou osobních voizidel. 

15:34 hodin - Dopravní nehoda
Před necelou čtvrt hodinou byla nahlášena další nehoda motocyklisty. Na silnici II/125 u Šebířova na Táborsku se motorkář střetzl s osobním vozidlem. Na místo byli přivolání záchranáři, hasiči a policisté. Probíhají záchranné a vyprošťovací práce, doprava může být v daném úseku omezena, a to až do 17:25 hodin.

Ve známých zatáčkách u Kunžaku boural motorkář

15:01 hodin - Dopravní nehoda

Malá dopravní nehoda se stala na silnici I/3 v Plané u Českých Budějovic. Policisté zde vyšetřují střet dvou osobních vozidel. Bez komplikací by měla být komunikace zcela průjezdná opět těsně před 16. hodinou.

14:32 hodin - Dopravní nehoda
Ve dvě hodiny odpoledne došlo nehodě osobního vozidla a motocyklu na silnici II/141 ve směru z Volar na Blažejovice. Podle dostupnýchz informacví nemělo při nehodě dojít ke zranění osob, počítejte nicméně s možným omezením vznbiklým vyšetřováním nehody.

Bez zranění se obešla také nehoda dvou osobních vozidel v Českých Budějovicích v ulici Vl. Rady. 

Ilustrační foto
Sraženého cyklistu transportoval vrtulník

13:35 hodin - Dopravní nehoda
Po půl druhé odpoledne vyjížděly složky IZS k nehodě motorkáře. Na silnici II/151 havaroval u obce Kunžak.

13:23 hodin - Dopravní nehoda
Přibližně do půl čtvrté by mělo trvat odstranění následků a vyšetřování malé dopravní nehody dvou osobních vozidel v Českých Budějovicích, která může částečně komplikovat provoz u prodejny OKAY Elektro.

12:40 hodin - K nehodě, při níž skončila jízda nárazem do stromu, poskytli policisté další informace. Mezi Lhoticemi a Kolným u Lišova havaroval mladý řidič. Mercedesem sjel ze silnice a narazil do stromu. Jak řekl mluvčí policie Miroslav Doubek, z nabouraného auta museli řidiče vyprošťovat hasiči a byl převezen s vážným zraněním do českobudějovické nemocnice.

12:21 hodin - Dopravní nehoda
Střet dvou osobních vozidel se zraněním osob hlásí policisté na silnici 15432 u obce Olešnice na Českobudějovicku. K nehodě došlo kolem čtvrt na jednu. Na místo vyrazily jednotky záchranářů i policisté. 

11:26 hodin - Dopravní nehoda
U Katovic na silnici I/22 došlo ke střetu osobního vozidla s motocyklem. Na místě jsou záchranáři i policisté. Probíhají záchranné a vyproš'ťovací práce. Dopravbní omezení v místě může trvat zrhuba ještě hodinu. 

11:00 hodin - Upřesnění k nehodě u Kolného
Z dosud neupřesněné příčiny zde mladý řidič osobního automobilu tovární značky Mercedes vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Podle policejního mluvčího Miroslava Doubka muserl být z vozu musel vyproštěn příslušníky HZS, následně byl předán do péče ZZS. Ta jej transportovala ve vážném stavu na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

"Průběh a přesná příčina nehody jsou předmětem následného šetření českobudějovických dopravních policistů. Silnice v místě nehody byla uzavřena, následně byla doprava řízena kyvadlově. Plný provoz byl obnoven až krátce před polednem. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 80.000 korun," doplnil policejní mluvčí.

10:10 hodin - Dopravní nehody
Havárii dvou osobních vozidel se zraněním vyšetřují policisté od 9:50 hodin na náměstí T. G. Masaryka před domem čp 132 ve Veselí nad Lužnicí. 

Kolem půl desáté došlo u Lišova mzi obcemi Lhotice a Kolný k nehodě osobního automobilu, který narazil do stromu. Na místo vyjížděly složky IZS. Vyšetřování nehody a odstarňování jejích následků na komunikaci by mělo trvat do 11:35 hodin.

Bez zranění se obešla nehoda dvou osobních vozidel, která se střetla v 9:20 hodin u Penny marketu v Katovické ulici ve Strakonicích.

Pod crossovou motorkou byl u  Škůdry nalezen mrtvý motocyklista.
U Škůdry byl v příkopu nalezen mrtvý motorkář