Nehoda se stala v zatáčce a motocyklista sklouzl po štěrku a po nárazu do karavanu utrpěl zranění břicha. „Jde sice o silniční nehodu, ale v místech, kde máme kratší dojezdový čas, zasahujeme i u takových událostí. Takže jsme k němu vyrazili s naším dobrovolným členem s potřebným zdravotnickým vybavením z naší stanice na Kvildě," uvedl Jaromír Forst, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že se u nehody setkali se sanitním vozem zdravotnických záchranářů, společně provedli základní ošetření a poté zraněného ve vakuové matraci naložili do vozu. Zdravotníci motocyklistu převezli na Filipovu Huť, kde přistál vrtulník. Motorkář v něm pak pokračoval k dalšímu ošetření do nemocnice v Plzni.

Členové šumavské Horské služby mají v těchto dnech skutečně napilno. „Během víkendu zasahujeme na mezinárodním mistrovství Evropy ve sjezdu horských kol v bikeparku na Špičáku.
Účast je velká a můžeme vzhledem k náročným tratím počítat s různými zraněními," komentoval situaci v horách Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Připomněl také, že se začátkem letních prázdnin se prudce zvýšil počet návštěvníků pohoří. „Apeluji na všechny, aby dodržovali všechny zásady bezpečnosti, ať už jde o pěší turisty, cyklisty, či koloběžkáře, kterých je v posledních letech čím dál, tím více," varoval důrazně Michal Janďura. Připomněl, že zásady pro cyklisty i turisty najdou všichni na webových stránkách Horské služby.

Radek Zeman, tiskový mluvčí Horské služby ČR