Jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner uvedl, že šofér na chodníku naboural ještě 
do plotu a jiného auta. To podle neoficiálních informací našeho Deníku pravděpodobně patří poškozené a jejímu otci. V místě údajně stálo kvůli poruše nebo drobné nehodě.

Dívka z kolize naštěstí vyvázla pouze s lehkým zraněním hlavy, které podle jednoho ze zasahujících záchranářů spravilo několik stehů. Policisté už vědí, že dívku srazil stříbrný Ford Focus combi 1.8 s dieslovým motorem a registrační značkou 4C7 8656.

Potíž je ale v tom, že dosud není jisté, kdo v inkriminované době seděl za volantem. Favorité jsou minimálně tři. Od oficiálního majitele (25) s aktuálně platným zákazem řízení přes jednoho z kamarádů až po přítelkyni. Ten, kdo vozidlo řídil, je podezřelý z trestného činu neposkytnutí pomoci. V případě dopadení 
a usvědčení mu hrozí až dvouleté vězení.

„Žádáme všechny, kdo by uvedené vozidlo zahlédli někde v pohybu či odstavené, aby nás neprodleně kontaktovali. Stejně tak uvítáme i případné poznatky o tom, kdo toto auto řídí a  kdo mohl sedět za jeho volantem v úterý odpoledne," poznamenal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Pokud o vozidle, jeho posádce nebo popisované nehodě víte cokoliv bližšího, ozvěte se prosím vyšetřovatelům na bezplatnou linku 158.