K nehodě osobního vozidla došlo mezi obcemi Čejetice a Mladějovice na Strakonicku. Podle policejního mluvčího Milana Bajcury byl na místo nehody přivolán také vrtulník letecké záchranné služby. "Řidička osobního vozidla Škoda Octavia pravděpodobně nepřizpůsobením rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem dostala s vozidlem smyk, vyjela mimo komunikaci a narazila do stromu. Letecky byla následně transportována do nemocnice," doplnil Milan Bajcura.

Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na silnici třetí třídy s menším provozem, nebylo nutno stanovovat větší dopravní opatření. Nicméně s případnými komplikacemi v dopravě v místě nehody počítejte do cca 20 hodin. Jedná se již o druhou vážnou dopravní nehodu na jihu Čech v tomto v víkendu. Šest zraněných osob si vyžádal v sobotu střet dvou osobních vozidel u Protivína.

Vážná nehoda v Protivíně si vyžádala 5 středně těžce zraněných osob.
Nehodu si možná přebere kriminálka

V neděli bourali i motorkáři. K časově první nehodě motocyklisty mělo dojít v Týně nad Vltavou v 15:30 hodin na silnici II/105. Ke druhé pak v 15:40 na silnici III/10579 u obce Zahájí na Českobudějovicku. V tomto případě skončil motorkář mimo komunikaci. Zatímco řidička motocyklu v Týně nad Vltavou neutrpěla vážnější zranění, hůře skončil po nehodě řidič u Zahájí, který si při nehodě měl poranit ruku.

A nehody se nevyhnuly ani cyklistům. Na silnici II/166 v obci Kájov havarovali před 15. hodinou hned dva. I tady bylo hlášeno zranění.