Hned pět zraněných si vyžádala pondělní nehoda sanitky a fiatu 
v krajském městě. Stala se krátce po 13. hodině na křižovatce ulic Husova a Dlouhá louka. Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů v nemocnici skončili tři zdravotníci, převážený pacient 
i řidič auta. „Všichni vozy opustili sami. Hasiči provedli zajištění obou vozů proti vzniku požáru a zasypali provozní látky uniklé z fiatu sorbentem," řekla Matějů.

Podle mluvčí záchranné služby Petry Kafkové měla sanita v době nehody zapnutou sirénu i majáky. Jela z Týna nad Vltavou a do budějovické nemocnice vezla nemocnou seniorku. Při projíždění křižovatky na Dlouhé louce do ní zleva narazil ford. Náraz byl tak silný, že obrátil sanitu na bok. "Všichni členové posádky byli zraněni. Utrpěli lehká až středně těžká zranění, především hlavy a končetin. Pacientka byla převezena s podezřením na úraz hlavy a hrudníku," uvedla Kafková. Všichni zranění jsou podle ní mimo ohrožení života.

Příčiny nehody vyšetřují policisté. O pomoc žádají i případné svědky. Pokud jste srážku viděli, zavolejte prosím na bezplatnou linku 158 nebo vyšetřovateli Michalu Chmelovi na číslo 974 226 592. Můžete se také osobně dostavit na dopravní inspektorát, Pražská č. 5.