Program závodu:
8.45 volné tréninky
10.05 kvalifikace
13.30 I. jízda S3 MX Cup
13.50 I. jízda S2
14.15 I. jízda S5 Junior
14.35 I. jízda S6 Elév
14.55 I. jízda S1
15.20 II. jízda S3 MX Cup
15.40 II. jízda S2
15.55 II. jízda S5 Junior
16.15 II. jízda S6 Elév
16.35 II. jízda S1
17.00 vyhlášení vítězů

Závodit se bude v nejprestižnější třídě S1 a dále v kategoriích S2, S3 MX Cup, S5 Junior a S6 Elév. Naopak se v neděli nepředstaví čtyřkolky. „Nejedou celou sezonu. Je málo jezdců na čtyřkolkách,“ jen pokrčí rameny ředitel píseckého závodu Václav Kudrle.

Hlavní třídě S1 zatím vládne Milan Sitnianský, jenž dokázal ovládnout pět ze šesti odjetých finálových rozjížděk. Pouze jednou se musel sklonit před Erikem Provazníkem.

Oba hlavní favorité se pochopitelně představí i na jihu Čech a s nimi i další špičky českého supermota. Chybět však stále ještě bude největší hvězda Pavel Kejmar. „Pořád ještě doléčuje zranění a přijede se zřejmě jenom podívat,“ konstatuje Kudrle.

Podle kuloárních informací ale není vyloučen start jiné ikony této disciplíny Petr Vorlíčka, jenž se na domácích okruzích objevuje skutečně jen sporadicky. „Mezi veterány se určitě představí Míra Starý, jenž jezdí supermoto už dlouhých osmnáct let,“ připomíná ředitel závodu.

Celkem počítá s účastí kolem osmdesáti jezdců. „Uvidíme, jak to dopadne s Rakušany, kteří přijedou v sobotu trénovat. Pokud nebudou mít mezinárodní licence, tak závod v neděli jet nemohou,“ upozorňuje.
Kromě Rakušanů by se měli představit také závodníci z Německa a Slovenska. „Možná přijedou i někteří Poláci,“ doplňuje Kudrle.

V areálu na Hradišti už přípravy na závod vrcholí. „Nastříkávají se pneumatiky. připravují se balíky slámy. Areál je vysečený, terénní vložka nachystaná,“ pochvaluje si ředitel závodu. „Technici budou mít připravené hlukoměry a vše se bude důsledně hlídat přesně podle daných norem,“ dodává. „Chtěl bych pozvat diváky. Věřím, že vyjde i počasí. Snad nebude v neděli pršet,“ doufá.