Jindřichův Hradec důležité utkání musel odehrát v Písku, jako trest za vhozenou láhev na palubovku fanouškem při posledním domácím utkání.

„Vliv to mělo. Ztratili jsme domácí prostředí. Tím nemluvím o divácích, ale hlavně to byla úplně jiná hala. Výhoda, která mohla hrát významnou roli, pro nás byla smazána už před utkáním," konstatoval Karel Forejt, kouč Lvů.

Okamžitě však dodává, že v první řadě se snaží zaměřit na výkon svých svěřenců a právě tam viděl bolestné rezervy.

První čtvrtina přinesla opatrný začátek, Lions dokonce vedli. Jenže ve druhé polovině druhé čtvrtiny poprvé přišlo trápení Lvů ve střelbě. V poslední době černá můra Jihočechů.

„Zápas by vypadal úplně jinak, pokud bychom dokázali proměnit vyložené šance. A nebo alespoň část z nich," povzdychne si Karel Forejt.

Zlom přišel v úvodu druhého poločasu. V tu chvíli spící Lvi hosté jasně předčili a v prvních třech minutách jim utekli do vyššího vedení.

V průběhu čtvrtiny pak náskok Brna dokonce narostl až na dvacet bodů.

Do závěrečné čtvrtiny šel Jindřichův Hradec s mankem čtrnácti bodů, dokázal jej sice stáhnout na deset, ale více mu soupeř nedovolil.

Drobným pozitivem byl výkon tří cizinců v dresu Lions. Mitch Rolls dal 21 bodů a 7 asistencí, Brian Tracey 20 bodů a 11 doskoků a Mike Ringgold taktéž 20 bodů a 12 doskoků.

„Brno však mělo celkově více nebezpečných hráčů. My se spoléhali pouze na tyto tři hráče," poukázal Forejt.

Jihočechy už tak několikátý zápas v řadě pronásleduje tristní úspěšnost pod košem, což se pak odráží také v obranné činnosti.

Mezi svátky 29. prosince Lions hrají v Ústí nad Labem. Poté 5. ledna hostí USK Praha.