Betonova All Stars se ocitla po dvou prohraných zápasech v Suchdole na hranici vyřazení. Ale konec se odkládá. Doma Českobudějovičtí doplnili prořídlé řady, na Branišovské dvakrát silného soupeře porazili (4:3 a 6:1) a do Suchdola pojedou o víkendu s jasným cílem: Postoupit!

Betonova avizovala, že po sezoně tým rozpustí. Poslední duely ale bere vážně, touží po pátém titulu v řadě. Proti Suchdolu nebylo na střídačce k hnutí. Skvělí suchdolští fanoušci nevěřili vlastním očím: „K nám zase přijedete v deseti?“ ptali se po nedělním duelu na Pedagogu, v němž domácí srovnali stav semifinále na 2:2. „Kdepak. Přijedou tři pětky,“ ujišťuje obránce David Šperl, jenž přijel na čtvrtý zápas ze soustředění reprezentace před MS. S Janem Nýdlem se letos radovali v dresu Kertu Praha z extraligového titulu a nyní bojují o další prvenství – druholigové.

Hokejbalisté HC ŠD Písek porazili Prachatice 3:1 na zápasy.
Hokejbalisté ŠD Písek se probojovali do finále druhé ligy


Po sobotní výhře 4:3 se Betonova i v neděli do Suchdola zakousla a do 20. minuty mu nastřílela pět branek! Teprve potom polevila. Hostům to na mokrém povrchu klouzalo a „ujížděl“ jim i celý zápas… Trefili se až ve 34. min. v přesilovce: při vyloučení Lukáše Sumerauera využili chybu brankáře Hlaváče.

Pak hosté měli nápor, další přesilovku, gól už však nedali. Naopak domácí trojice Unger, Gallistl, Klíma hosty dokonale rozebrala a pečetila na 6:1.

Hokejbalisté Betonovy ČB prohrávají v semifinále play off II. NHbL se Suchdolem 0:2 na zápasy.
Betonova po sezoně asi skončí, boj o pátý titul ale rozhodně nevzdává


Betonova odvrátila doma oba mečboly. David Šperl proti Suchdolu naskočil v semifinále poprvé až v neděli, Jan Nýdl v sobotu. „Odehráli jsme to s přehledem. Doufám, že jsem pomohl,“ pravil skromně Šperl, který věří, že jeho tým obrat dotáhne: „V sobotu si pojedeme do Suchdola jasně pro vítězství, nic jiného nebereme!“

Parta kamarádů chce zakončit zlatou éru stylově.