Trenér volejbalistů ze Zlína Roman Macek  má před sebou nelehký úkol. Potřebuje své hráče přesvědčit o tom, že je v jejich silách třikrát za sebou porazit Jihostroj. „Výhodu mají Budějovice, ale rozhodnuto ještě není," říká.

Asi ani vy tedy nepovažujete za stavu 1:3  dramatickou semifinálovou sérii za rozhodnutou?

Rozhodnuto není, ale Budějovice to teď mají jednodušší. Mají tři mečboly.

Jaký je teď nejdůležitější úkol pro volejbalového trenéra?

V první řadě se musíme naplno zkoncentrovat na páteční zápas. Od toho, jak se nám to podaří, se bude všechno dál odvíjet.
Může rozhodovat fyzická kondice jednotlivých hráčů?
Určitě může. Nicméně podle mne je nasazení jednotlivých hráčů u obou týmů rozdílné. Jeden zápas táhne ten, pak zase druhý hráč. Je těžké to porovnávat, to by chtělo širší rozbor, neumím na to odpovědět.

Soupeř se vás pokusil zaskočit s Habrem na postu univerzála,  co tomu říkáte?
Dokud byl Habr na univerzálu, tak jsme měli nakročeno k vítězství. Vedli jsme jedna nula na sety a 11:4. Pak jsme naprosto  nepochopitelně polevili. Soupeři se rozehrál Kriško. Úplně jsme vypadli ze hry. Nekoncentrovali jsme se, měli jsme špatnou konstrukci útoku. Nehráli jsme středem, na kůlu nás Budějovice ubránily. Ze stavu 11:4 to bylo 15:15, to znamená, že tuto fázi jsme zase my prohráli 4:11.

Už jste zápas viděl na videu?
No jistě. Dvakrát. Vybrané pasáže několikrát. S hráči nás čeká detailní rozbor.

Vnímáte silné emoce v probíhající semifinálové sérii? Dokonce jste si v průběhu čtvrtého zápasu vyměňovali názory s trenérem Jihostroje…
To ale nebylo nic ve zlém. Spíš to jsou jednotlivé reakce na nejasnosti při rozhodování. Emoce k play off patří. Je to vyrovnaná série, pro Budějovice možná až překvapivě vyrovnaná.