Deník už informoval o uvedení do provozu nové boxerské haly, která vyrostla přímo v Č. Budějovicích na pravém břehu řeky Vltavy.
V čí hlavě se narodil nápad postavit svatostánek tradičnímu sportu? „V mojí a v hlavě  Pepíka Němce," říká Milan Beneš, který je  šéfem sympatického sportovního komplexu.  Tajemník a trenér Box Clubu Táty Němce toužil po lepším zázemí, po trvalém ringu. „To se splnilo. Bohužel, olympionik  Pepík Němec  už se nové haly nedožil."
Moderní prostory boxeři hojně využívají. Členové Box Clubu Táty Němce trénují  minimálně dvakrát týdně.
Pro trenéra Zdeňka Musila je to ale málo. „Já bych chtěl, aby se trénovalo alespoň čtyřikrát," říká.  „Kluci už mají na to, aby mákli."
Přímo o boxerském ringu už byla řeč. Českobudějovickému centru byl ušitý na míru. Voní novotou, je vysouvací. Právě tady našla útočiště česká boxerská reprezentace.
Trenér juniorského týmu ČR Jiří Kotiba si pochvaloval: „Jsme doslova nadšení," nešetřil superlativy. „Tento stánek boxu je nejlepší v republice," zopakoval znovu v rozhovoru pro Deník.
Reprezentační boxeři už nasměrovali do Českých Budějovic první tréninkové kempy. A pobyt ve speciálním centru jim jde k duhu. To potvrdil plzeňský talent Jakub Korbel: „Je tu nová boxovna, nové stroje, je vidět, že box se tady zkulturnil. My se tu věnujeme technice a fyzičce."
V nové hale je naplánována celá řada speciálních boxerských akcí. Pomalu se blíží turnaj, který se dá označit za zatěžkávací zkoušku. „Čtrnáctého až šestnáctého února se tu bude konat mistrovství republiky, zatěžkávací zkouškou bude prvního února oblastní turnaj," vysvětlil manažer  centra Ivo Šindler.
Na souboj s republikovou konkurencí se připravují talentovaní mladíci.
Stříbrný z republikového mládežnického šampionátu Dominik Pinc říká: „Jsem rád, že hala stojí, jsme v novém prostředí, budeme mít víc tréninků, které se zase posunou. Box mě moc baví, jsem rád, že jsem se dostal do reprezentace, jezdím na soustředění, pojedu na turnaj do Německa nebo do Polska."
Ve stejném duchu hodnotil situaci také bronzový z boxerského republikového ringu Petr Šindler. „Já si vybral box, protože jsem se chtěl v nějakém sportu prezentovat sám," vysvětluje. „Zkoušel jsem gymnastiku, šerm, ale chtěl jsem tvrdší sport." Dominik Pinc měl v podstatě motivaci podobnou: „Dřív jsem hrával fotbal, ale tolik mi to nevyhovovalo. Zkusil jsem box, ten mě začal bavit."
Na první pohled je jasné, že  boxeři na jihu Čech udělali krok správným směrem. Zaregistroval to i reprezentační trenér Jiří Kotiba. „I když teď Budějovice neboxují extraligu, tak si myslím, že v nové hale mají mladých boxerů dost, je to určitě pro Jihočechy oživení."
Nejen pro Jihočechy. Do boxerského centra totiž nasměrovaly své kroky i další reprezentační výběry! „Chceme tady zřídit boxerské centrum České republiky, je tady opravdu velice dobré zázemí, na vysoké úrovni je ubytování, strava, tělocvična. Nám se tady moc líbí," uzavřel Kotiba.