Na trénink Školy volejbalu pozval Jiří Popelka hráčky z Ukrajiny. "Nechtěli jsme zůstat u výzev na facebooku, chtěli jsme udělat konkrétní čin, nabídnout konkrétní pomoc," vysvětluje Popelka, který využil svých kontaktů na Ukrajině a do Č. Budějovic putovala hned pětice volejbalistek. "Starostka Hrdějovic nám vyšla vstříc, zajistila pro ně ubytování, my se dál staráme o jejich možnost studia a další věci," dodal Popelka. Nové spoluhráčky okamžitě nabídly Ukrajinkám vybavení, ručníky…"Moc děkujeme," vážila si pomoci Polina Kochetková a její další kamarádky z klubu z města Dněpro.

Ve Škole volejbalu Jiřího Popelky jsou  hráčky z UkrajinyVe Škole volejbalu Jiřího Popelky jsou hráčky z UkrajinyZdroj: Deník/ Kamil Jáša

Jiří Popelka ve své kariéře prošel několika evropskými soutěžemi. Hrál ale třeba také v Saúdké Arábii, nebo v Argentině. Teď provozuje Školu volejbalu v Českých Budějovicích. Ve své velmi bohaté kariéře hrál také v ligové soutěži v Rusku. Jak vnímá vyloučení Rusů z mezinárodních sportovních soutěží a rozhodnutí volejbalové federace neuspořádat původně plánované mistrovství světa právě v Rusku? "Je to správný krok. Já bych samozřejmě chtěl, aby ruští sportovci nastupovali v soutěžích, ale oni jsou pod Putinem, musí si uvedomit, že nejdřív musí skončit zabíjení lidí. To je ze všeho nejdůležitější. Nic není důležitější."

Jihostroj v extralize volejbalistů
Jihostroj skončil druhý, nastoupil nejmladší hráč v historii klubu

A Polina Kochetková dodala: "Jsme rády, že tady můžeme být. Díky všem za vlnu solidarity. U nás vybuchují bomby, jsme rády, že můžeme ve vašem klubu hrát volejbal."