Velice důležité zápasy čekají během následujících dvou víkendů basketbalisty Jindřichova Hradce v Kooperativa NBL. Dnes od 18 hodin Lions hostí poslední Ostravu a za týden přivítají rovněž u Vajgaru předposlední Brno.
„Je to v podstatě velice jednoduché," říká trenér Jindřichova Hradce Karel Forejt. „Pokud v těch dvou utkáních uspějeme, nebudeme na tom vůbec špatně. Pokud ne, dostaneme se do jisté psychické nepohody," dokončí kouč myšlenku. Jihočeši v posledních domácích zápasech proti Prostějovu a Pardubicím dokázali, že basketbal hrát umí. „Jenomže každý zápas je jiný a výkon, který nám stačil na vítězství s Prostějovem, nemusí stačit na Ostravu. Bude samozřejmě záležet, jak zahrajeme my, ale také na tom, jak bude hrát soupeř," připomíná Forejt.
K dispozici již bude trenérům uzdravený kapitán Stanislav Zuzák. Jisté je, že zápasy s Ostravou a za týden s Brnem zakončí první polovinu základní části.
Není bez zajímavosti, že dnes nebudou kolidovat hokejový zápas Vajgaru a basketbalové utkání Lvů v Kooperativa NBL. Hokejisté Vajgaru totiž posunuli své utkání II. ligy s Nymburkem již na 16 hodin. „S vedením hokejistů se bavíme o začátcích zápasů už dva roky a jsme rádi, že nám konečně Vajgar vyšel vstříc a lidé budou moci navštívit jak hokejové tak basketbalové utkání," vysvětluje generální manažer Lvů Radek Novák.
Na dnešku jsou kluby dohodnuty. „Uvidíme, jak to bude dál. My ale hrajeme nejvyšší soutěž a s termíny moc hýbat nemůžeme," krčí rameny Novák.