První liga nohejbalistů dospěla až do finále. Dynamo ČB po obrovském dramatu prohrálo ve Zruči  4:5.
„Cestovala s námi početná skupina věrných fanoušků, jejich podpora byla v průběhu utkání patřičně znát," vrací se v myšlenkách ještě do Zruče předseda Dynama  Bronislav Pilbauer.   „I díky této podpoře a výtečné nohejbalové atmosféře hráči v prvním finálovém utkání předvedli výkon, za který se jistě nemusí stydět." Bohužel, na kvalitní družstvo domácích Dynamo nakonec nestačilo.  „Náš výkon nebyl korunován překvapivým výsledkem, neměli jsme   potřebné sportovní štěstí, které se bohužel v rozhodujících okamžicích utkání od nás odvrátilo."
Do úvodní dvojice nastoupili Musil a Chalupa. „Po výborném výkonu posledním možným míčem ve třetím setu prohráli, to i díky vyhrocené, ale nutno podotknout, že zcela sportovní atmosféře."
Fík s Kozlem (Matějka střídal Michala Kozla, který se v týdnu potýkal se zdravotními problémy) se nedostali do herní pohody. „Ve dvou setech celkem jasně prohráli."
S hosty to v tu dobu nevypadlo vůbec dobře…
Do trojic byla vyslána trenérem Hanzálkem sestava ve složení Musil – Vondrášek – Matějka. Ta ve třech setech dokázala zvítězit. „Nastartovali obrat v utkání, který vyústil ve strhující nohejbalovou bitvu."
Druhá trojice Dynama v sestavě na čele s juniorskými reprezentanty Chalupou – Fíkem a výborně sekundujícím Rynešem si dokázala bez větších problémů v bouřlivé atmosféře poradit ve dvou setech s domácí trojkou a srovnala tak průběžný stav utkání na 2:2.
Kapitán Jihočechů Zdeněk Musil v utkání plném nečekaných zvratů zvítězil v singlu, a dokonce strhl vedení na stranu svého týmu.
Po zápase křížových trojic bylo opět srovnáno.
„Utkání bylo pro nepřízeň počasí přerušeno, došlo k přesunu do haly, to se ukázalo  jako jedna z výhod domácích."
Dynamo znovu vedlo (vyhrála trojice Musil – Vondrášek – Matějka),  pak už ale bodovala jen Zruč.
Atraktivní odveta se bude hrát zítra od 14.00 U Mlýnské stoky, případně v hale HoSportu ve St. Hodějovicích.
Zdeněk Hanzálek (trenér Dynama ČB): „Pokud nedokážeme vyhrávat dvojice, těžko můžeme pomýšlet na vítězství, které bylo velmi blízko. Opět jsme se mohli opřít o trojice a nečekaně i o singl, který byl dnes velmi klíčový. Nakonec ani ten nám nepomohl. Hlavu si z toho ale nelámeme, jelikož jsme předvedli, že se Zručí umíme hrát. Chceme vrátit sérii zpět do Zruče."
Body: Musil – Matějka – Vondrášek 2 x, Fík – Chalupa – Ryneš, Musil. Diváci:250.