Gymnastky SKMG Máj České Budějovice mají za sebou jeden z důležitých závodů, který se konal až  v Maďarsku. Vrcholy sezony jsou ale někde jinde. Především na mistrovství České republiky, ze kterého se tvoří nominace na další akce. Třeba na reprezentační turnaje.
Skvělé gymnastické období prožívá Denisa Hadačová.
O průběhu letošní sezony dokonce říká: „Je to super sezona. Chystám se na mistrovství Evropy, byla bych moc ráda, kdybych se tam dostala," popisuje, co je aktuálně asi jejím největším snem a přáním.
K tomu, aby se na ME probojovala, musí podávat stabilně vynikající výkony.
A k tomu, aby je podávala, je zase třeba náročný trénink.
„Konkurence je v této kategorii hodně kvalitní," přikyvuje trenérka Zuzana Kubalová. Co je pro ni v sestavách nejobtížnější? „Hodně těžké jsou míč, obruč, sestavy se musí, a jednotlivé prvky, neustále jezdit dokola," popisuje, jak neúprosné je gymnastické řemeslo. Trénuje, co jí síly stačí. „Trénuju, trénuju, až to natrénuju," usmívá se sympatická dívenka.
Počet opakování nebere konce. Jinak to ve světě sportu, nejen v gymnastice, nejde.
„Teď si nahází všechny risky, až to nahází, tak přejdeme na hudbu a budeme jezdit," popisuje pečlivě naplánovaný program trenérka.
Přímo při návštěvě Deníku na tréninku se Denise Hadačové jeden prvek povedl, sestava ale moc ne. „Za prvek, který jste viděli, ji můžeme pochválit," prohodila trenérka. O chvilinku později, po předvedení celé sestavy s muzikou, zadýchaná slečna sebekriticky kroutila hlavou: „Teď to bylo spíš všelijaké. Nic moc. Hodně mi to padalo."
Kdo se vůbec podílí na hudbě, která každou gymnastickou sestavu doprovází?
„Holky dávají návrhy. Když projdou u nás, mají pak hudbu v sestavě," směje se Zuzana Kubalová, která u Denisy oceňuje: „Má velmi dobrou techniku náčiní, hezky dělá prvky." A také se v ZŠ Oskara Nedbala dobře učí. Na vysvědčení měla šest dvojek. „My na studium gymnastek dohlížíme, ptáme se, jak jim to jde, když mají ve škole nějaký problém, snažíme se komunikovat s učiteli," potvrzuje trenérka. „Ve školách nám vycházejí vstříc," dodává.

Talentovaná studentka Gymnázia Česká Tereza Jeřábková pracuje na tom, aby se její jméno objevilo v nominaci na ME:
Kde se šampionát koná?
Je to mistrovství Evropy v pódiových skladbách, které se uskuteční v Izraeli. Je nás sedm, jednu z nás ještě musí vyřadit. Jsme dvě nejmladší, jedna z nás nepoletí.
Co musíš nejvíc vylepšit?
Musím asi ze všeho nejvíc pracovat na prvcích, na výdržích, na obratech. To mi moc nejde. Jdou mi risky, sestavy, náčiní, taneční variace, to mě baví hodně.