V sedmnáctém kole interligy házenkářek hostí v Obloukové hale Písečanky celek Bratislavy a právem si dělají chutě na plný bodový zisk. Tým ŠKP Bratislava v této sezoně nezískal ještě ani jeden bod a v tabulce logicky okupuje poslední příčku.
Jihočešky si navíc věří, protože s Bratislavou v interlize ještě neprohrály. Zvládly oba zápasy v předešlé sezoně a úspěšné byly také na podzim v Bratislavě, kde Písečanky vyhrály 25:28.
„U nich to ovšem vůbec nebyl jednoduchý zápas a vyhráli jsme ho až v samotné koncovce. Závěr holky zvládly opravdu bravurně. Do té doby to však bylo otevřené a oba týmy byly k výhře stejně blízko," připomíná trenér Písku Vladislav Jordák vyrovnaný mač v Bratislavě.
Kouč ani hráčky soupeře v žádném případě nepodceňují, přestože bilance Slovenek je v letošní sezoně hrozivá. „Ani my nemáme důvod si vyskakovat, vždyť máme jen o čtyři body víc, takže hovořit o Bratislavě jako outsiderovi, to nechceme. Očekáváme opět těžké utkání," míní Jordák.
I tak jsou ale písecké házenkářky považovány za favority dnešního utkání a této roli se nebrání ani trenér Písku. „Hrajeme doma, takže bychom měli být favority. Rozhodovat ale bude momentální forma, a já věřím, že pokud zopakujeme výkon z posledních dvou utkání, která jsme odehráli opravdu dobře, tak zápas s Bratislavou zvládneme," říká Vladislav Jordák.
Po velmi dobrém výkonu doma proti Michalovcím kouč Jordák pravil, že jeho svěřenkyně musí stejný výkon zopakovat alespoň třikrát za sebou, aby ho přesvědčily, že jejich výkonnost má vzrůstající tendenci.
V minulém kole ve Zlíně to hráčky Písku dokázaly a dnes s Bratislavou mají výjimečnou možnost zopakovat kvalitní výkon i potřetí.
Dobrý výkon dnes mohou navíc okořenit ziskem bodů. Šanci mají házenkářky skutečně velikou. „Body potřebujeme stejně jako Bratislava a uděláme všechno pro to, aby body zůstaly u nás doma v Písku.