Včera se během dne pohybovaly na jihu Čech tři slavné české sportovkyně. Mirka Knapková, Kateřina Neumannová a Zuzana Hejnová. Všechny v tělocvičně Gymnázia Česká a Olympijských nadějí potvrdily, že patří nejen do světové špičky ve svém sportu, ale patřily také k velmi dobrým studentkám. „Já ještě patřím," usmívala se Kateřina Neumannová, která před sebou má finiš na soukromé vysoké škole. Zuzka Hejnová předala studentům recept na šťastný sportovní život. „Přesný pro nikoho neexistuje, ale je důležité, aby si děti vybraly sport, který je bude bavit." Všechny tři úspěšné sportovkyně se odpoledne vydaly do dějiště 9. ročníku Temelínské atomiády. „Mám radost, když tolik dětí vidím sportovat," uvedla vítězka olympijských her v Turíně lyžařka Kateřina Neumannová. Na snímku vlevo ředitel Gymnázia Česká a Olympijských nadějí Antonín Sekyrka.

 Kateřina Neumannová, Zuzana Hejnová a Mirka Knapková odpovídaly včera na dotaz Deníku, jakými byly studentkami:

Kateřina Neumannová: „Neměla jsem se školou problém. Jako jsem byla poctivá ve sportu, tak jsem poctivě přistupovala ke studiu. Myslím, že na vysvědčení by se našlo vyznamenání."

Mirka Knapková: „Škola je hodně důležitá. Sportovec se může zranit a je po všem. Konec je ve sportu raz dva. Důležité je, aby mladí sportovci mysleli i na studium. Já měla školu hodně spojenou se sportem, docela mě i bavila. Nejraději jsem měla zeměpis, to je vlastně spojeno i s cestováním, kterého jsem si vždy užila opravdu hodně. A co mi nešlo? Asi fyzika. Ale není žádný předmět, který bych vyloženě neměla ráda."

Zuzana Hejnová: „Ještě to není tak dávno, vzpomínám si na studia hodně. I pro mě vždy bylo něco velkolepého, když přišli do školy na besedu sportovci, které jsem znala z televize, doufám, že si studenti odnesou z našeho setkání něco pozitivního. Ať se hodně učí angličtinu, kdo dneska neumí jazyk, je ve světě ztracený."