Slavnostní vyhlášení 20. ročníku ankety Nejlepší jihočeský sportovec do 15 let za rok 2016 bylo připomenutím nejúspěšnějších sportovních jihočeských výkonů loňského roku.
Nejvíc bodů od porotců nasbíral karatista z Fight Clubu České Budějovice Jáchym Tinavský (trenér Petr Beníšek). „Já jsem nečekal, že se to tak stane, kluci, kteří jsou v klubu se mnou, mají z karate ještě lepší výsledky než já," vyprávěl skromně vítěz. „Nakonec se to takto vyhodnotilo, jsem za to opravdu moc rád."
Proč se porotci rozhodli právě právě pro usměvavého a šikovného karatistu?
Čím je zaujal?
„Podle mě to bylo tím, že se mi podařilo vyhrát na mistrovství světa v Polsku, to asi v této anketě bylo pro výsledek rozhodující."
Koruna pro krále patnáctiletých sportovců je ve správných rukou. To potvrdil i ředitel pořadatelského Gymnázia Česká Antonín Sekyrka. „Jáchyma učím v tercii dějepis, vím o něm, že je šikovný sportovec, k jeho úspěchu mu moc gratuluji," uvedl.
Ke gratulaci se připojila i Jáchymova třídní učitelka Simona Týmalová: „Je moc šikovný kluk, sportovec, milý, extrovertní."
Nejlepší sportovec Jihočeského kraje dorazil na první ranní hodinu o pár minut později. Ne proto, že by přetáhl oslavu: „Byl jsem na ranním tréninku," vysvětloval. „Studijní povinnosti si plní velice dobře, patří ve třídě k nejlepším," uvedla třídní učitelka.

JEDNOTLIVCI:
1. Jáchym Tinavský (karate Fight Club ČB trenér Petr Beníšek)
2. Jakub Krejčí (kanoistika-vodní slalom SK VS České Budějovice. trenér Karel Krejčí)
3. Denisa Hadačová (moderní gymnastika SKMG Máj České Budějovice, Ivana Pokorná, Zuzana Kámenová)

TÝMY:
1. družstvo SKVS České Budějovice (3x C2 (deblkánoe), kanoistika – vodní slalom, Jakub Stanovský-Vojtěch Tesař, Jakub Krejčí-Hana Tesařová, Vojtěch Stanovský-Kateřina Švehlová.
Trenér: Karel Krejčí .

2. družstvo společných skladeb MG moderní gymnastika TJ Meteor ČB I.kat. (ml. žákyně, 2005-2006: Ilona Vavrochová, Jasmine Štrbová 2005, Magda Ryjáčková 2005, Sára Mlčochová 2006.
Trenérka: Monika Bublíková .
3. Družstvo žactva, KB St. Město p. L. letní biatlon žactvo: Poledník Ondřej, Pokorný Ondřej, Novotná Aneta, Bártová Lenka, Novotná Veronika, Liščák Tomáš, Mikulášek Adam, Mikulášek Vítek, Poledník Jindřich, Kaplan Jáchym .
Trenér: František Schorný .

LEGENDY JIHOČESKÉHO KRAJE
Poprvé byly v rámci ankety odměněny Sportovní legendy Jihočeského kraje. Většina z nich dorazila přímo na jeviště DK Metropol. Sportovci převzali diplom a poslechli si milý písničkový dárek, který jim předali členové Sboru se Z pod dirigentským vedením Ester Pitrunové.
Kdo byl zařazen mezi legendy:
Antonín Procházka, Vladimír Kocman,
Marta Daňhelová, Václav Chalupa, Václav Vochozka, Vladimír Caldr, Jaroslav Pouzar, Roman Turek, Milan Čuda, Miloslav Bečvář, Jan Jindra, Jaroslav Bílek, Karel Lavický, Arnošt Binter, Karel Poborský .