Českobudějovický pilot se představí ve třídě 9. „Je vypsána pro vozy s obsahem do 1600 ccm s minimálními úpravami. Jedná se prakticky o bývalou třídu N2," vysvětluje sám jezdec.

V jeho kubatuře se na start postaví celkem osm posádek. „To je slušná účast. Vždycky je dobré, když má člověk s kým závodit," pochvaluje si Jinderle. „Na mistrovství republiky ve sprintu jich jezdilo ještě více. Ale od letošní sezony došlo ve struktuře závodů ke změnám. Mistrovství republiky ve sprintech nahradila jenom sprintová série. Očekává se, jaká bude odezva ze strany jezdců. Jestli se třeba zvedne účast v klasickém dvoudenním mistrovství republiky," přemítá.

V loňském roce odjel Jinderle pouze Rallye Český Krumlov, která je jeho srdeční záležitostí. „Ale auto nezahálelo. Několik pohárových soutěží s ním úspěšně absolvoval mladý talentovaný pilot Tomáš Zetek," připomíná Jinderle svého mladšího kamaráda a tiskového mluvčího hokejové Sparty Praha.

Letos se zkušený závodník chystá znovu na Krumlov, ale přibral si k tomu i Šumavu. „Chtěl jsem si sjet ještě nějakou soutěž a Šumava je nejblíže," jednoduše vysvětluje, proč padla volba právě na tradiční soutěž.

Vůz i posádka by měly být na náročnou rallye dobře připraveny. „Auto prošlo přes zimu nejnutnější repasí," přikyvuje pilot. Jeho spolujezdec Pavel Adámek z Humpolce jezdil loni právě s Tomášem Zetkem. „Spolu máme odjetý jeden závod s vozem Citroën C2E2 Max. Dobře si rozumíme, takže by nám to mělo zase klapat," věří před startem zkušený závodník.

Cíl má pro soutěž Jihočech stejný jako pro každý jiný závod. „Jako pokaždé chci vyhrát," usměje se. „O soupeřích toho ale moc nevím. Jsou většinou mladší a asi také dravější, ale zadarmo jim nic nedám," ujišťuje.

Na Šumavě není nováčkem, ale naposledy ji jel už v roce 2008 s Pavlem Kacerovským. „Vzpomínám si, že nám tehdy hned první den praskl kloub poloosy, ale druhý den jsme si perfektně zazávodili. V předchozích letech jsem několikrát jel Šumavu jako spolujezdec Patrika Hlacha," připomíná svou účast na tradiční soutěži.

Pravidelně ji ale v minulých letech navštěvoval jako divák. „Zaznamenal jsem, že mají být nějaké změny na trati. Třeba vyhlášený Činovský okruh se má jet v opačném směru. Ale to pro nás není žádný problém," směje se.