Dnes v 18.00 bude Sportovní hala v Č. Budějovicích zaplněná až po okraj. Měla by praskat ve švech. Atraktivní finálová série extraligy volejbalistů se po dvou zápasech stěhuje pod Černou věž.
Jak se hrálo pod Ještědem?
1:1. To ví každý.
Kdo ale neviděl, neuvěří.
Až do třetího setu druhého zápasu se hrálo naprosto jasně podle libereckých not. Dukla vstoupila do finále velkolepě. V prvním střetnutí to nebyla žádná bitva severu proti jihu. Dukla svého protivníka za osmdesát minut smetla z kurtu.
Kdo čekal, že vysoká kvalita hry Liberci přes noc nevydrží, mýlil se. I druhý zápas se vyvíjel podobně. Jenže pak vyslal trenér Jan Svoboda na post univerzála Tomáše Filu. „Bohouš byl naším žolíkem," okomentoval s úsměvem na tváři trenér Jihostroje mistrovský tah, který se mu stonásobně vyplatil.
Od okamžiku, kdy Fila pomohl týmu razancí v útoku, se karta naprosto obrátila. Původní profesí smečař navíc dokáže zahrávat míče z velké výšky, právě tím dělal vyhlášenému bloku Liberce obrovské starosti. Zaskočená Dukla se sesypala.
Tomáš Fila přidal i skvělé okamžiky jako servírující hráč. V očích volejbalových fanoušků možná není na podání vyhlášeným „bombarďákem", tato pověst sluší víc Habrovi nebo Kriškovi, ale tentokrát si opravdu vybral skvělý den.
V pátém setu se za stavu 12:10 pro Duklu zdálo, že severočeský tým kráčí pro druhý bod v sérii. V tu chvíli si míč za koncovou čarou vysoko nad hlavu nadhodil právě Fila.
Eso! A hned další!
198 centimetrů vysoký borec prakticky převážil misku vah na jihočeskou stranu.
Nastoupí Fila také dnes? Bude hrát v základní sestavě? Odpovědi na tyto otázky řeší trenér a asi je bude řešit až do poslední chvíle před zahájením zápasu. Přijďte se podívat, oba zápasy začnou v českobudějovické Sportovní hale v 18.00. Bude to stát za to.