Svým fanouškům udělali volejbalisté českobudějovického Jihostroje velkou radost, když Kocoury v semifinále na úvod zdolali dvakrát 3:0.

Dnes vyrazils vedením 2:0 na zápasy a možností ukončit sérii hranou na čtyři vítězství do Příbrami. Třetí utkání souboje o postup do finále odehrají mistři trenéra Jana Svobody dnes od 18 hodin, čtvrté pak v sobotu od 17 hodin.

Favorit soutěže by rád oslavil postup už v Příbrami, ale nečeká jej nic lehkého. Mistři z jihočeské metropole se budou muset vypořádat nejen s jistě lepším výkonem Kocourů, ale  hlavně s nepříjemným a ohlušujícím projevem jejich fandů.  „V jejich malé plechové hale to nebude nic příjemného,“ podotýká libero Budějovic David Juračka.

Příbramští se opírají především o univerzála a vítěze bodování základní části Michala Kriška. Jenže Svobodův tým jej nyní dokázal ubránit. „Budějovice jsou lepší na přihrávce, od toho se odvíjí i útok. U nás, když neútočí univerzál Kriško,  máme problémy uhrát body,“ říká kouč Příbrami Petr Brom.

„Podali jsme dospělý taktický výkon,“ pochvalovali si bývalý reprezentační kouč Jan Svoboda. Ten bude opět spoléhat především na dobře fungující spolupráci nahrávače Petra Zapletla s mlátičkou  na univerzálu Jakubem Novotným i ostatními útočníky.  Formu si obhájci titulu načasovali parádně, jejich věrní fanoušci to řádně ocenili.

Smutní příznivci Příbrami slibovali při odjezdu hráčům Jihostroje peklo. „Hala bude  plná, věřím, že atmosféra bude stejně dobrá jako v Budějovicích,“ podotýká Petr Brom.

Ani  po dvou výhrách 2:0 Jihočeši neočekávají snadný průběh v Příbrami. „Příbram nehrála špatně, podala slušný výkon. Je na ní vidět, že hraje uvolněně, zkouší to na nás.  My musíme hrát na maximum, bojovat pořád stejně. Znám atmosféru v Příbrami, těšíme se na ní, mohla by prospět volejbalu,“ míní Jan Svoboda.

Případný pátý zápas by semifinálová dvojice odehrála 10. dubna opět v Č. Budějovicích.

Semifinále Uniqa extraligy:

Č. Budějovice – Příbram         3:0
Liberec           – Ostrava         2:3
Č. Budějovice – Příbram         3:0
Liberec           – Ostrava          3:0
    
    3. zápas
6.4. 18 Příbram – Č. Budějovice
    4. zápas
7.4. 17 Příbram – Č. Budějovice
    5. zápas
10.4. 18 Č. Budějovice – Příbram
    6. zápas
12.4. 17 Příbram – Č. Budějovice
    7. zápas
14.4. 18 Č. Budějovice – Příbram