České Budějovice – V extralize volejbalistů bylo dnes na programu druhé kolo. Jihostroj Č. Budějovice s přehledem zvládl i druhé utkání a v sérii vede nad Brnem 2:0 na zápasy.

Na nahrávce Jihostroje naskočil v základu Habr, na liberu Michálek.

Utkání zdarma sledoval s rodinou výherce soutěže Deníku Lukáš Chobot. „Moc se na zápas těšíme, určitě budeme fandit Jihostroji," nechala se slyšet manželka šťastného čtenáře.

Jihočeši i podruhé potěšili své fanoušky výborným výkonem. Kriško pálil do brněnské defenzivy dělové servisy, Pláteník a Rojas přidali spolehlivost, blokaři nepustili Brno přes síť. Favorit vyhrál hladce 3:0 a vede 2:0 na zápasy. Série pokračuje v neděli a v pondělí Brně.

FAKTA ZE 2. UTKÁNÍ:

Jihostroj ČB – Brno 3:0 (20, 22, 19), rozhodčí: Krtička, Renčín, čas: 76, 700 diváků. Stav série 2:0.

Jihostroj Č. Budějovice: Habr, Kriško, Pláteník, Rojas, Mach, Sukuba – libero Michálek (Zapletal). Trenéři Jihostroje Svoboda a Pochop.

Brno: Fučík, Smrčina, Mlčuch, Kuliha, Klapal, Katona, libero: Stanczak (Kubalec, Muroň, Ulč). Trenér: Miroslav Malán.

Jan Svoboda (Jihostroj ČB): „Jsem rád, že jsme potvrdili roli favorita. Čekal jsem vývoj druhého zápasu možná trochu těžší, Brno hrálo lépe z horšího příjmu, ale my měli vysoké procento na útoku, ztrátovali jsme po dobrém příjmu bez chyb, proto jsme vyhráli."

Miroslav Malán: „Chtěli jsme Jihostroj potrápit, ale nepovedlo se nám to. Chtěli jsme sehrát důstojnější roli, domácí nás přehráli ve všech činnostech. Doma hrajeme trochu lépe, ale ctíme sílu Jihostroje. Budeme bojovat."