Hosté z Příbrami v pátek v úvodu působili unaveným dojmem, nedařilo se ani polskému diagonálnímu hráči Patuchovi, naopak Kriško sázel do pole soupeře jednu „bombu" za druhou.

Domácí ale polevili v koncentraci a Příbrami se podařilo vyrovnat krok i skóre.

Jihostroj vyburcovali až skvělí diváci. Své kladivo roztočil Peter Pláteník, jenže Příbramští trápili Jihostroj ulívkami. Hosté bojovali, jako by je trenér Brom o přestávce mezi sety polil živou vodou.

Nahrávač Michal Sládeček bezchybně řídil své spoluhráče. „Divákům se zápas určitě musel líbit," přikyvoval slovenský volejbalista, který má ještě z působení v Jihostroji na jihu Čech celou řadu vynikajících kamarádů a mezi fanoušky obdivovatelů. Teď ale hraje v dresu Příbrami…

„My konečně začali předvádět, co jsme chtěli, na Budějovice jsme zatlačili, v tie breaku jsme to pokazili sami."

Sládeček lituje chyb, kterých se Příbram dopustila v závěru. „Pustili jsme laciný servis od Sukyho (Michal Sukuba – pozn. red.) a pak už se to s námi vezlo. Habřík (Filip Habr) trefil dvakrát podání a bylo po zápase."
Na jihu byla v pátek hodně vypjatá atmosféra. V Příbrami to dnes nebude jiné. „Pro soupeře připraví naši fanoušci bouřlivé prostředí. Na sedmý zápas s ČZU jich přišlo 1200, na Budějovice bude taky vyprodáno," říká Sládeček.

Bojovníkem k pohledání je v jihočeské sestavě Jakub Novotný. Sice už prožil lepší sezony, ale důležitým faktorem jsou jeho zkušenosti a velké volejbalové srdce.

Zaplněná hala viděla v pátek večer v pátém setu výborný volejbal. Habr předvedl v závěru eso z podání a vybojoval mečbol, který dokázali úspěšným blokem Jihočeši proměnit v zisk druhého bodu v semifinále.

Při aktuálním vývoji série se zdá, že favorit míří jasně do finále. Příbram ale určitě neprodá doma kůži lacino. „V příbramské hale se především musí bojovat," tvrdí vždy před duelem u Kocourů trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Ví, co říká, Příbram nedávno trénoval. Je jasné, že k úspěchu povede jen maximální nasazení. Jaký je pohled příbramského Michala Sládečka? Slovenský nahrávač by si přál, aby se jeho týmu podařilo vybojovat minimálně jedno vítězství.

„Dostali jsme v sobotu volno, byly to po čtrnácti dnech první chvíle bez volejbalu," usmíval se muž, který zatím fyzickou únavu nepociťuje. „Je lepší, když jste v zápasovém rytmu, než když musíte jen trénovat. V sobotu jsme si odpočinuli, v neděli jsme potrénovali a v pondělí jdeme na to."