Zpracování soupeřova servisu je prvním úderem, který většinou rozhoduje i o těch dalších. A proto jsou hráči, kteří mají v popisu práce smeč a právě přihrávku podání, tolik důležití.

V Jihostroji aktuálně vykrystalizovala přihrávačská sestava: Kryštof – Michálek – Kraffer. Všichni tři jsou šikulové. Kryštof a Michálek mají reprezentační zkušenosti.

A Kraffer? Letošní velmi příjemné překvapení dosavadního průběhu extraligy. Usmívá se před zápasem, po něm, vypráví si se členy rodiny, kteří mu drží palce…

Co od Kraffera nečekejte, je dělovka do soupeřova pole.

Není to klasický bijec, který by ohromil tvrdostí úderu. Pro zpracování soupeřova servisu ale má ohromné předpoklady.

„A navíc, když někoho z těchto tří donutíte střídat, tak mají v Jihostroji kvalitní náhradu,“ všiml si Martin Böhm, českobudějovický odchovanec, který stejnou roli plní v Příbrami.

Přihrávačské trio se vhodně doplňuje. A z jeho kvalitní spolupráce těží i nahrávač Miguel Angel de Amo.

„Snažíme se trošku pomáhat přednímu smečaři,“ vysvětloval po sobotním vítězném duelu klubovou strategii Jiří Kraffer.

„Když jsou na přihrávce Michi a Kryšpín, tak já mám o hodně větší prostor pro útok.“ Pokud je tedy Kraffer v pozici u sítě, a měl by z hlavního kůlu zakončovat, svěří mu trenér pro přihrávku podstatně menší území. „Beru si jen užší pruh, mám pak víc času na útok. Soustředím se víc na smeč. Docela nám to zatím v zápasech vyhovuje.“

Nejlépe o tom, jak si hráči vyhoví v utkání, svědčí pohled do extraligové tabulky.

Jihostroj je po první polovině základní části s náskokem první. A hned má ještě jeden zápas k dobru.

Všem je jasné, že účty se budou skládat až po sezoně. Bude dvojice typově podobných smečařů stačit také v náročném play off?

Teď Jihostroj čekají dva domácí šlágry.

Už v sobotu s Kladnem, kterému nahrává Filip Habr, a 22. prosince od 19.30 s Karlovarskem.

Oba zápasy patří k vrcholům základní části.

A teď ve čtvrtek čeká Jihostroj cesta k prvnímu čtvrtfinálovému utkání do Brna. Odveta se bude hrát v Č. Budějovicích až ve druhé polovině ledna.