V halách soupeřů se Jihostroj trápí. To není před blížícím se vstupem do play off vůbec dobré znamení. Trenér René Dvořák míchal se složením sestavy, ale v prvních dvou setech naprosto marně. Brno působilo odvážnějším a uvolněnějším dojmem.
Výsledek snad ani nemohl být jiný: 25:15 a 25:21.
Třetí dějství zahájila z jihočeského pohledu základní sestava. Habr na nahrávce, Hackworth na postu diagonálního hráče, na bloku zkušení Sobotka s Machem a na postech smečařů Fila s Michálkem. Z libera podporoval obranu Martin Kryštof. Defenziva je ale pro současný tým noční můrou.
Na síti i v poli.
Nadšení diváci oslavovali vydařené akce brněnského celku, který podle očekávání dirigoval Zdeněk Haník. Jihočeši byli jako první u cíle technického time outu ve třetím setu(6:8). Hosté dokázali výsledek zápasu jen kosmeticky upravit, Brno vyhrálo 3:1 na sety zaslouženě.
Brno – Jihostroj České Budějovice 3:1 (15, 21, -21, 22), rozhodčí Grabovský , Pecháček. Jihostroj ČB: Habr, Hackworth, Fila, Michálek, Todua, Mach - libero Kryštof (Červinka, Sobotka, Kraffer, Kuliha). Trenér Dvořák.