Elitní soutěž basketbalistů se rozběhne až 4. října, již v těchto dnech ale vedení Jindřichova Hradce hlásí první zahraniční posily.

O tom, že klub od Vajgaru posílil čtyřiadvacetiletý Martin Bašta ze Svitav, jsme již informovali. Nyní Fio basket přivádí do svého týmu dva nové hráče ze zahraničí.

Z amerického Bostonu přichází na jih Čech šestadvacetiletý křídelní hráč Gerard Coleman. Jde o zkušeného basketbalistu, který by měl přinést do hry Jindřichova Hradce potřebnou kvalitu.

Další zámořskou posilou je Američan Danny Lawhorn Jr., který naposledy působil ve druhé salvadorské lize. Trenéři si od amerického rozehrávače slibují nejen dobrou úspěšnost střelby, ale také kvalitní práci v obraně.

Dobrou zprávou je, že v jindřichohradeckém klubu bude dál pokračovat britský hráč Chris Tawiah, se kterým se klub domluvil na další spolupráci. V týmu bude zastávat pozici pivota.

„V uplynulé sezoně se osvědčil, takže dobře víme, co můžeme od tohoto silového hráče očekávat. Pro náš klub je jasnou volbou a doufám, že i nadále bude svoji hrou bavit naše diváky,“ slibuje si od Tawiaha kouč Karel Forejt.

Radost mu na druhou stranu neudělalo rozhodnutí Američana Ryana Cantyho, jenž oznámil ukončení profesionální kariéry kvůli zdravotním problémům.

První přípravný zápas odehrají basketbalisté Fio basket Jindřichův Hradec 23. srpna v Klatovech proti prvoligové Lokomotivě Plzeň.